НОВИНИ

На 2 юни 2018 стартира кампанията „Да почистим Пампорово заедно“

Най-голямото богатство, което притежаваме е нашата природа. Грижата за нея е грижа за самите нас. Вярвайки изцяло в това, екипите на „Пампорово“ АД, сдружение „Планинско приключение“ и „Консепт Криейтив“ стартират кампания „ДА ПОЧИСТИМ ПАМПОРОВО ЗАЕДНО“, с която целят да мотивират всички любители на планината да се включат активно в нейното почистване,  така че да запазим природата чиста  и да направим гората приятно място за всички целогодишно.

Кампанията ще се проведе на два етапа и ще включи десетки хора от региона, които заедно ще изчистят частица от Родопите. Първия етап ще е организационен. В рамките на неговото изпълнение ще бъдат набелязани конкретни зони, които да бъдат изчистени, както и ще започне събиране на доброволци. Втория етап на кампанията ще е активен. Този етап предвижда активното почистване на набелязаните локации в Пампорово.

Кампанията стартира на 2 юни (събота) от 9:30 часа, плац Студенец на Пампорово. „Пампорово“ АД ще осигури превоз за всички доброволци, които желаят да се включат активно в почистването на гората в Пампорово, тръгвайки в 9 часа от обозначените в програмата места в градовете Смолян и Чепеларе до Пампорово и обратно. Подкрепа, посредством осигуряване на ръкавици, чували и сметоизвозване на събралия се през деня боклук по локациите в курорта, ще осигурят общините Смолян и Чепеларе, а за активното почистване на планината разчитаме на участието на представителите на бизнеса в курорта в лицето на хотелиери, ресторантьори, служители в ски гардероби, ски училища и транспортни фирми.

Всички участници в кампанията ще могат да съчетаят полезното с приятното, като освен удовлетворение от добре свършена работа, ще получат възможност да се забавляват като се поразходят из планината и използват безплатния лифт, който през целия ден ще превозва участниците в кампанията напълно безплатно от плац Студенец до връх Снежанка и обратно. В ранния следобед, като награда за усилията, всеки участник ще може безплатно да посети кафе-панорама „Снежанка“ и ТВ кулата с панорамната площадка.

Надеждата на организаторите е кампанията да стане ежегодна и да има много последователи. За участие или въпроси, може да се свържете с Туристически адвенчър център Пампорово на тел. 0876 907 604.

Включи се и ти, направи Пампорово едно по-приятно място за теб и за околните!

Advertisement
Back to top button
Close