Парламентарни избори '2021

Мустафа Карадайъ от Борино: Държавата се управляваше от една джипка, време е да се изкорени тази мутризация

„Държавата се управляваше от една джипка. Трябва да се изкорени този модел на мутризация“. В това бе категоричен председателят на ДПС Мустафа Карадайъ пред актива на Движението в родното си село Борино.

Според него, погазването на Конституцията и институциите не води до нищо добро и затова ставаме свидетели на разпад на държавността.

„Време е да възвърнем демокрацията и доверието в институциите с номер 9“, добави Карадайъ.

За използването на държавните институции като бухалки говори зам. – председателят на ДПС Йордан Цонев

„Ние сме длъжни да кажем, какви планове имаме да възстановим държавата. Не случайно, тези избори са толкова важни. Страната има нужда от промяна на посоката и скоростта. Едно време в Конституцията пишеше за една партия, че тя е всичко. Сега не го пише и пак методът е същия. Държавните служби са превърнати в слугинаж на ГЕРБ. Държавната администрация се използва за бухалка. Те са преобразувани в партийни структури. Няма институции. Премиерът не е стъпвал близо 2 години в парламента. Няма контрол. ДПС ще държи тези избрани от хората да работят за тях“, категоричен бе Цонев.

„От месец обикалям страната, остават 9 дни до празника на Борино. Празник е, защото няма друга община, която да има такъв председател, като нашия от ДПС, който е родом от Борино. Много ми е болно, че в родното ни място има празни къщи, че нашите майки и бащи са сами, но за това не е виновно ДПС. Имаме ясна програма от 5 години, но никой не ни разбра. От миналата година тя се превърна в стратегия за развитие на целия Европейски съюз“, коментира пред актива на ДПС в Борино евродепутатът Атидже Вели.

Според кандидат- депутата и водач на листата на ДПС в Смолян Хайри Садъков, много хора признават за доброто управление на ДПС, като дават пример техните общини и изразяват желание също села им да преминат към тях с референдум.

„Няма нужда от подобно нещо, трябва само да се обединим и да застанем зад каузата ДПС. Трябва ни единство, а не интрига, добави Садъков, който бе народен представител в 44-то Народно събрание.

От своя страна, кметът на община Борино Мустафа Караахмед увери присъстващите, че друга партия освен ДПС не се грижи в страната за малките населени места.

„Постъпилите пари в общината за последните 5 години надхвърлят 20 милиона и те са благодарение на ДПС. През последните дни минават някои емисари, които стъпват в региона само във време на избори и говорят и заблуждават хората. Това е истината, ДПС прави всичко по силите си за общината. Благодарение на Движението сме реализирали десетки инфраструктурни обекти, реновирали сме сгради, изградили сме спортни обекти, водопроводи и др.“, добави Караахмед.

Според него, няма как след всичко направено за общината, населението да не даде мощна подкрепа на 4 април за ДПС с номер 9.

Екипът на Централния лъч на ДПС пристигна в Борино, за да подкрепи кандидатите за народни представители на Движението в Смолян. Водач на листата на ДПС в 22-ри Многомандатен избирателен район е Хайри Садъков, следван от Десислава Кокутева, Велко Хаджиев, Рина Пехливанова, Светозар Любомиров, инж.Недка Пакулева, инж.Диляна Кашокова и Денис Кедиков.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close