Вяра и традиции

„Моята автобиография“ на Тодор Гугински препълни залата на КДК – Смолян

Бившият зaм.-пpeдceдaтeл нa Oĸpъжния нapoдeн cъвeт в Смолян през 60-те години на миналия век Тодор Гугински представи книгата си „Моята автобиография” пред препълнената зала на КДК в понеделник (18.09).

Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Препълнената зала Снимка: Цветан Маджаров

Авторът разказва за създаването на Смолянски окръг и за трагичната съдба на Ангел Каишев, Мехмед Кадиров, Стефан Маджаров, Атанас Тодоров и цялото ръководство на Околийския комитет на БКП, обвинени в антипартийна и антидържавна дейност, защото искали Смолян, а не Асеновград да бъде център на бъдещия окръг.

Зам.-областният управител Адриан Петров поздравява Тодор Гугински

Историкът Андрей Печилков нарече книгата „документален извор за това динамично време”. Тодор Гугински заяви, че спомените са без претенция за литература и публицистика, без претенции да дават оценка на времето и обществено-политическата обстановка, в която е живял и работил. Авторът благодари на съпругата си Елена, защото с нейното съдействие, помощ и подкрепа книгата видяла бял свят.
Зам.-областният управител Адриан Петров и председателят на Общинския съвет Димитър Кръстанов поздравиха Гугински, а кметът Николай Мелемов му изпрати поздравителен адрес.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close
Close