Новини

Момчиловци грейна с уникална коледна украса

С библейски кът, светещи фигури, коледна елха и много настроение смолянското село Момчиловци даде старт на предстоящите празници. В събота вечерта светлините озариха центъра на населеното място. По идея на кметството и местните са обособени три къта – библейски, светски и детски.

Библейският кът пресъздава раждането на Христос.

„В библейския кът сме пресъздали сцена от раждането на Христос. Използвани са изцяло природни материали – камъни, дърво, слама, вълна. Целият кът е осветен с подходяща светлина и предизвиква интереса на туристи и местните хора“, разказа кметицата Сийка Суркова. До него се намират красиво украсената елха, светещи фигури – елени и снежен човек, изрисувана със зимни мотиви шейна с Дядо Коледа. „Новият елемент тази година е светещата къщичка, която е специален подарък на малките жители на село Момчиловци. Композицията е атрактивна и още докато я правихме, идваха хора да се снимат до нея“, допълни още Суркова.
Украсата е закупена изцяло с дарения, а кътовете са изработени с помощта на доброволния труд на местните жители.

Дядо Коледа пристига на шейна, дърпана от светещи еленчета.

На 30 декември от 16,00 часа ще бъде празничният концерт на самодейците на НЧ „Светлина 1925“. След това ще има народно веселие, което за трета поредна година се организира от бизнеса и кметството. За туристите и местните жители ще има безплатна скара, вино и ракия. Дядо Коледа подготвя викторина и ще раздава подаръци, свързани с бита на местните хора. В Момчиловци вече всички къщи за гости и хотели са резервирани на сто процента.

Advertisement
Етикети
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close