Местни избори '2019

Младен Чаушев: Старцево е едно задружно село и всички милеят за него

Г-н Чаушев, отивате на балотаж в най-голямото село в Смолянска област, очаквахте ли да стигнете дотук, предвид, че сте кандидат на извънпарламентарна партия?
Да, очаквах да стигна до балотажа. Населението на Старцево ме познава. И през двата мандата, които изкарах в Община Златоград като кмет, имах над 90% подкрепа от жителите на селото. Така че не съм изненадан от този резултат. Кандидатите за кмет на Старцево бяха петима – всички са силни, и моето класиране на първо място е добър резултат. А това, че съм кандидат от извънпарламентарна партия не ми попречи. Хората гласуват за личност.

Как премина предизборната кампания?
Нормално премина предизборната кампания. Сега също протича нормално. Няма проблеми. Ще видим какво ще стане в неделя.
Какво показва опитът ви като кмет на община Златоград?
Аз изготвих програма за развитие на Старцево за четиригодишен период. Никой друг от опонентите ми не представи подобна програма. А моята е действително амбициозна и в нея са включени всички проблеми на селото.

Какви са проблемите на Старцево?
Проблемите са в инфраструктурата. 70% от канализацията на Старцево е направена още, когато съм бил кмет на общината. Остават 30% да се направи. Трябва и да се асфалтират някои основни улици и да се направи санитарен възел в центъра на селото. Така че това, от което има нужда населеното място, съм го включил в програмата. В селото е създадена инициативна група „Красиво Старцево“, която е регистрирана в Окръжния съд. В нея влизат хора, които работят в чужбина, и подпомагат финансово за облагородяване на Старцево. Смятам по същия начин да продължим да разкрасяваме нашето село. Смятам да направя звено, което да се занимава с изготвяне на проекти. И ще работим. Трябва да бъдат включени активно младите хора.

Това означава ли, че Старцево е едно задружно село, независимо от цвят на партии?
Така е. Старцево е едно задружно село и всички милеят за него. И ако в неделя населението, както ме познава, реши да бъда избран, ще бъде Старцево още по-красиво.

Като бивш кмет давали ли сте съвети на Мирослав Янчев?
Да, давал съм му свети. С него се разбираме добре.
Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Старцево, а не на община Златоград?
Не се кандидатирах за кмет на общината, защото сега съм на 62 години и смятам, че е по-добре да направя нещо за Старцево, защото селото заслужава да се поразкраси. Като най-голямо село, което е от градски тип, за него има какво да се направи. Трябва да се поработи, знам какво и как да го направя.

Колко години вече сте извън политиката?
От 12 години съм извън политика. Бях директор на училището в селото, сега съм учител по математика. Въпреки това съм наблюдавал как вървят нещата и виждам, че нищо не се променя. Само се говори, но нищо съществено не се прави. Гледаш как тече животът, но не можеш отстрани да помогнеш, като не си овластен. Затова се кандидатирах.
Елена Павлова

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Advertisement
Back to top button
Close
Close