ИНТЕРВЮПарламентарни избори '2021

Мирослав Фисински: Д-р Дариткова, какво направихте за нашия регион, къде са работните места?

„Искам да попитам г-жа Дариткова какво направи тя за нашия регион, къде са заводите, къде са работните места. Тя като шеф на парламентарната група на управляващата партия има лостовете, с които можеше да привлече инвестиции.“ Това каза в интервю за „Отзвук“ водачът на листата на „Изправи се! Мутри вън!“ Мирослав Фисински.

„Аз съм категорично против т. нар. парашутисти в листите, сложени тук за трамплин към парламента. Тези хора не познават спецификата на нашия регион, не знаят проблемите на хората.“ – каза още представителят на движението на Мая Манолова. Той даде за пример селата Чепинци и Ерма река, които са на 2-3 километра разстояние едно от друго, но, за да се стигне от едното село до другото, трябва да се обиколят 60 километра. „Пътят за Мугла. Това път ли е? Скоро имаше смъртен случай. Кой пое отговорност? Кой ще поеме отговорност?“ – попита Фисински.

„Скоро четох, празнували 3 години от свлачището край Тикале. Чак вече има рожден ден, „празнуват“!“ – добави кандидатът на „Изправи се! Мутри вън!“

Според него предизборната кампания е превърната в пазар. „На много места се срещам с хора, които ме посрещат с думите: „Какво давате?“ Дано тези хора си дават сметка, че това, което ще получат сега, няма да им стигне за следващите четири години и няма да спре децата им, когато тръгнат да заминават в чужбина.“ – заяви кандидат-депутатът.

Демографската криза в Смолянско може да се реши с пакет от икономически мерки, да се повишат доходите на хората, смята той. „Трябва да има работа за хората, да усетят сигурност, Много от моите приятели са с по едно дете и се страхуват да имат второ.“ – допълни Фисински. На въпрос откъде ще се намерят пари за тези мерки, представителят на „Изправи се! Мутри вън!“ каза: „Гледаме от телевизионните реклами как се раздават едни милиарди, милиони и никой не разбира къде отиват.“ Сред най-важните икономически мерки на коалицията бяха посочени увеличението на прага за регистрация по ДДС от 50 на 200 хиляди лева, както и всички малки фирми, пострадали от кризата, да получат по една депутатска заплата.

Пълен запис на интервюто в предизборното студио на „Отзвук“ може да видите в канала ни в Youtube.

Интервюто с Мирослав Фисински бе второто по новата ни инициатива да дадем безплатно думата на всеки кандидат за депутат да представи както себе си, така и програмата на партията, от която е излъчен. За да могат нашите зрители и читатели да гласуват информирано.

Интервютата в рамките на 15 минути, се публикуват в сайта на „Отзвук“, във видео канала ни в Youtube, в страницата ни във Facebook и в групата в социалната мрежа „Новини от Смолян и Родопите“.

Всеки кандидат за народен представител, който желае да представи себе си и своята визия за Родопите и България пред най-голямата аудитория в Смолянска област – тази на „Отзвук“, е добре дошъл. Достатъчно е да заяви своето участие на тел.: 0878 777 500, или на имейл otzvuk@abv.bg.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close