НОВИНИ

Министър Нанков: До неделя пробиваме обходния маршрут около срутището

„Пътят ще бъде пуснат много скоро на база на обходния маршрут, като най-логично решение. Трябва да сме наясно, че това срутище, ще отнеме време за неговото укрепване. На 19 –ти март (понеделник) ще бъде взето окончателното решение какъв път ще изберем за укрепването му“, заяви министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Тази сутрин той инспектира срутището край Тикала, на главния път за Мадан. Според него укрепването ще струва най-малко 7-8 млн. лв. и ще приключи до края на 2018 г.

Министър Нанков обясни, че обходният маршрут е с дължина от 1 200-1 300 метра. „Хората трябва да бъдат наясно, че срещу природата трудно може да се върви и трудно може да бъде овладян такъв процес, камо ли прогнозиран.  До неделя сме готови с пробиването на новия маршрут. Максимум седмица след това ще сме готови с асфалтовата дейност“, посочи Нанков.

Министърът обясни, че срутището е внезапно възникнало и е нямало предпоставки за подобен процес и е нямало как да се предприемат превантивни мерки. Хората, които живеят в околните села обаче са на мнение, че още преди два месеца са подавали сигнали в АПИ за срутване на камъни от хребета в района.

Advertisement
Back to top button
Close
Close