Advertisement
НОВИНИ

Минералната вода в Рудозем вече е със сертификат за лечебни качества

Община Рудозем получи сертификат и балнеологична оценка от Министерството на здравеопазването, с които се удостоверяват лечебните качества на минералната вода, съобщи кметът Недко Кулевски.
Тя е с температура 18 градуса, спада към категория “студени минерални води“ и е с изключително полезни качества според химическия състав. Подходяща е както за външно приложение, при използване в басейни и за различни балнеологични процедури, така и за питейно балнеолечение. Водата е особено подходяща за бутилиране и консумация под формата на бутилирана вода.

При използване за питейно балнеолечение и минералната вода в Рудозем оказва благоприятно въздействие при стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични, метаболитни и кожни заболявания.

При използването й за външно балнеолечение тя помага на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, при ортопедични, травматологични и дерматологични заболявания.

Разработването на ценния природен дар е процес, за който бяха положени много усилия и тук е мястото да благодаря на д-р Румен Пехливанов, на народните представители Хайри Садъков и инж. Анджей Джандев, както и на цялото ръководство на Движението за права и свободи, заяви кметът Кулевски. Той се надява, че Рудозем ще се превърне в туристическа, балнео и спа дестинация.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Градът ще се развие ако се открие новия граничен пункт свързващ с Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!