Advertisement
НОВИНИ

Михал Камбарев излезе с обръщение по повод изтеклия запис на ПП

Народният представител Михал Камбарев, който е член на Националния съвет на „Продължаваме Промяната“, излезе с обръщение на 30 май по повод записа, разпространен от депутата Радостин Василев. В него се казва:

Здравейте родопчани,

Правя това обръщение по повод изтеклия запис от националния съвет на ПП, който вече няколко дни се интерпретира по всевъзможни начини.

Насърчавам всеки от вас да чуе записа. Знам, че никой не разполага с 4 часа, за да изслуша целия, но чуйте поне първия половин час, такъв какъвто е.

В този запис НЯМА да чуете нищо за убийства, ограбване на бизнеси, разпределяне на обществени поръчки, контрабанди по митници, заплахи за нечие семейство, палежи, къщи в чужбина, фалити на банки, купуване на гласове, опраскване, набиване на акъл и друго, политически чадър, офшорни сметки, Мишо Бирата, Ало Ваньо, Осемте Джуджета или каквито и да било схеми.

Ще чуете тежък, естествен, на моменти емоционален разговор, в който се търси изход от трудната ситуация на завладяната държава, която се бори със зъби и нокти да запази контрола над публичните средства и да ни плаши от сутрин до вечер, че пари няма.

Ще чуете не до там дипломатични изказвания на нормални хора, които през последните две години не пестят усилия, работят и по малките часове на деня и пренебрегват собственото си здраве и важни моменти със семейството, за да видят България такава, каквато заслужава да бъде.

Не се оплаквам. Не търся съжаление или съчувствие. Това е осъзнат избор на всеки от нас, в който още от ден едно знаехме с какво се заемаме.

Не сме безгрешни. Но:

 • Ако греховете ни са свързани с желанието да имаме контрол над МВР, за да проведем честни избори (това може да го чуете в записа) – грешни сме;
 • Ако греховете ни са свързани с това, че следваме изискванията на договора за партньорство с НАТО, обмена на класифицирана информация между държавите и доверието между службите за сигурност – грешни сме;
 • Ако греховете ни са свързани с желанието да има взаимен контрол и чрез областно управление или дирекции да търсим отговорност и да спираме меко казано скандални решения на местната власт – грешни сме.

Опциите пред нас бяха три: 

 • 1) Да изпратим държавата на нови избори, които ще произведат сходни резултати.
  Опция, която запазва доброто ни име и може би носи позитив за нас, но не носи никакъв позитив за държавата и хората.
 • 2) да предложим кабинет на малцинството ПП-ДБ, който ако бъде подкрепен, ни беше казано, че ще бъде саботиран по всевъзможни начини. Като предишния път.
  Отново щяхме да запазим доброто си име, но едва ли щяха да минат важни законодателни промени имайки 64 гласа и всички партии срещу нас.
 • 3) Да приемем Мария Габриел на ротационен принцип.
  Единственият вариант, в който има шанс да се случи нещо добро за държавата и такъв, който ще нанесе огромна щета върху доброто име на ПП-ДБ.

Дал съм клетва, в която се казва “Във всичките си действия ще се ръководя от интересите на народа.”

Народът ни в момента преминава през трудни времена. Има проблеми, които чакат да бъдат решени. Има бюджет, който трябва да бъде приет. Има социални плащания, които трябва да се гласуват, регулатори, които трябва да бъдат сменени, за да започнат да упражняват контрол над възможни спекули с цените, и мерки, които да насърчат родното производство, за да нормализираме цените.

Вярвам, че носенето на отговорност и действия, които са в интерес на народа, не трябва да бъдат компрометирани заради лични или партийни интереси.

Аз бях от хората, които гласуваха „ЗА“ на националния ни съвет с ясното разбиране, че ще нанесем голяма щета върху партията, избирайки единствената опция, която има някакъв шанс да направи нещо добро за хората.

Ако това е цената, за да започнем работа по:

 • овладяване на цените;
 • актуализация на плащанията час по-скоро;
 • взаимен контрол и структурни промени на позиции, заемани от удобни, но некомпетентни и/или зависими хора;
 • реални проверки на местната власт за абсурдни решения и схеми, които са ежедневие в Смолянска област и България;

То оставям на вас да прецените дали решението беше добро и дали трябваше да жертваме доброто име на партията, за да създадем условия за започване на работа, водени от проблемите, които сте ни изпратили да решим.

Ваш Народен представител от област Смолян, 
Михал Камбарев

Advertisement

11 КОМЕНТАРА

 1. Боже! Срам нямате!
  Първото, което ще овладеете, са службите и цялата администрация!
  После: 02:28:20 – 02:28:33 от записа…
  „За 4 години ще опапкаме ситуацията и всеки ще си отиде на острова в Тихия Океан“
  Това ни чака от вас.
  А за цените, да не сте гъкнали, защото голяма част от високите цени и инфлацията миналата година дойдоха от посредниците ви, които вкарваха руски газ с порядъчна надценка за комисионни на вашите хора.
  Просто сте дъното на дъната! Цинизъм да безобразие на едни псевдодемократи!
  А ние мислехме, че след ГЕРБ няма какво по-лошо да ни се случи…
  Е, излъгахме се и то жестоко!

 2. Чухме целия запис …..само не мога да разбера в изложението по-горе дали се оправдавате или искате прошка …… Нищо лично не ви познавам,но ПП и ДБ прекалиха (меко казано) …… и се замислете ,то- ва ли са вашите идеали,за които ще се борите……

 3. Дръжте се. Не се подавайте на прости,елементарни,зависими,подкупни хора и изказвания. България трябва да се промени.

 4. Безсрамник,че и нагъл,като Кирчо и Кокорчо.
  Продължава да ръси глупости в родопите!!!

 5. Чухме записа. От чутото настръхнахме. Дойдохте, за да махнете Б.Б., а ще държите властта, докато го „изперете“… Чухме и разчетохме личните ви амбиции. Чухме как накърнявате националния ни интерес. Но не чухме нищо за добруването на народа, нищо за националния ни суверенитет, нищо за националната ни сигурност, нищо за тези, които ви пратиха там! Оправданието е излишно! Няма прошка!

 6. Вярвам на Продължаваме Промяната и ще ги подкрепям, защото са интелигентни, образовани и се борят за истината и хората и искат да решат проблемите на страната ни! Радостин Василев каза в началото на пресконференцията която даде, че не е трябвало да присъства на онлайн срещата, но бил поканен незнайно защо и от кого. После му се е доспало и за него не е било нужно да участва ,дискутира да дава мнение на срещата и за това пуснал да записва от 12 ч. в полунощ до 3 ч. сутринта и накрая представя 5 часов запис. Как става, от това настръхвам аз!

  1. „За 4 години ще опапкаме ситуацията и всеки ще си отиде на острова в Тихия океан.“ Това ли подкрепяте?

 7. Г-н Камбарев, явно ни смятате за големи тъпаци. Но, защо се обяснявате? Искрените хора не се обясняват за постъпките си! Просто няма нужда.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!