Advertisement
НОВИНИ

Меморандум между „Девин“ ЕАД и УНСС отваря нови възможности за студентите

Споразумението ще позволи да се разшири обхватът на практически насочените обучения с казуси от живия бизнес

Девин“ ЕАД, лидерът в сектора на минерална и изворна вода в България, и най-големият бизнес университет в страната, Университетът за национално и световно стопанство (УНСС), подписаха меморандум за сътрудничество. От страна на УНСС документа подписа ректорът на университета проф. д-р Димитър Димитров, а за „Девин“ ЕАД – Екатерина Караризова, директор „Човешки ресурси“ на компанията.

Меморандумът за сътрудничество има за цел да надгражда обучението на студентите във водещото висше училище и да разширява обхвата на практически насочените обучения с примери и казуси от живия бизнес. Оперативни координатори по реализацията на меморандума са гл. ас. д-р Кристиан Желев от катедра „МИО и бизнес“ на УНСС и Петя Манастирска, ръководител „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“.

Оперативни координатори по реализацията на меморандума са гл. ас. д-р Кристиан Желев от катедра „МИО и бизнес“ на УНСС и Петя Манастирска, ръководител „Устойчиво развитие и качество“ в „Девин“.

„Като отговорна компанияДевин“ инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието. Иновациите и инвестициите в младите хора са онова, което ни движи напред и ни отличава. Устойчивата икономика е сред основните ни бизнес приоритети и именно тя ще бъде във фокуса на сътрудничеството ни с УНСС“, поясни Екатерина Караризова, директор „Човешки ресурси“ в „Девин“.

УНСС вече има изградени традиции за сътрудничество с множество асоциации и камари, с бизнес дружества, банки, големи корпорации, български и международни, с университети, с училища. Надявам се вследствие на тези споразумения да се разшири обхватът на практическите обучения и студентите да получат още по-добра възможност за успешно кариерно развитие“, каза Ректорът на УНСС проф. д-р Димитър Димитров.

При подписването на меморандума бе подчертан и приносът на проф. д.ик.н. Бистра Боева, заслужил професор на УНСС, за това споразумението да стане факт.

***

За „Девин“ ЕАД

От създаването си през 1992 г. „Девин“ ЕАД е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в сърцето на Родопа планина, откъдето идват продуктите с марка DEVIN – натурална минерална (негазирана, газирана и обогатена с витамини) и изворна вода. Фирмата е ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България.

„Девин“ ЕАД е отговорна компания, която инвестира в икономическото, социално и културно развитие на обществото чрез инициативи, насочени към регионалното развитие, опазването на околната среда и образованието.

От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel – водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция.

От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания с валидация, издадена от международната консултантска организация по климата CO2logic и утвърдена от акредитирания и независим сертифициращ орган Vinçotte. „Девин“ ЕАД е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт.

Компанията притежава престижния сертификат Great Place to Work® – най-високото отличие за работодателска марка и отлично работно място в международен план.

От март 2022 г. „Девин“ ЕАД е носител на престижния сертификат B Corp™, който отличава компании, отговарящи на най-високите социални и екологични стандарти и поемащи дългосрочен ангажимент за положително въздействие върху обществото.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!