Местна власт

Мелемов забрани протестното шествие в Смолян срещу високите цени на горивата

Кметът Николай Мелемов забрани провеждането на протестно шествие в Смолян. Със заповед от сряда (14.11.) градоначалникът категорично отказва да разреши митинга на смолянчани в първоначално предвидения му вид. В заявлението пише, че протестът е против високите цени на горивата и ще бъде проведено шествие с моторни превозни средства, преминаване през град Смолян, блокиране на бензиностанции „Газпром“, „ОМВ“, „ЕКО“, „Лукойл“ и „Петрол“ и затрудняване на движението по републикански път III-866 Смолян-Стойките.

В мотивите си Мелемов посочва, че протестът създава условия за нарушаване на обществения ред и безопасност на движението и затрудняване на движението по републикански път Смолян – Стойките, в чертите на гр. Смолян и затова мероприятието не може да бъде допуснато, и следва да бъде забранено.

„Налице са несъмнени данни, че провеждането на протеста ще доведе до нарушаване правото на останалите граждани на Република България и чужденците, пребиваващи в страната, на свободно придвижване. Същото право може да се ограничава само със закон за защита на националната сигурност, народното здраве и правата и свободите на други граждани“, пише Николай Мелемов.

Като причина изтъква още, че в уведомителното писмо не е посочен обходен маршрут, както и пропускателен режим за МПС със специално предназначение.

Несъгласие е изразила и шефката на Областно пътно управление Костадинка Миланова.
Мелемов предлага планираната проява да се проведе на площад „България“ – Амфитеатъра пред РДТ в посочения ден и час 17 ноември, 15,00 часа.

Заповед на кмета на Смолян Николай Мелемов
ЗАПОВЕД №РД-0926
Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close