Advertisement
НОВИНИ

Мелемов, Събев, Захариев или Дариткова – кой ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Смолян?

През юли кандидатът на ГЕРБ за кмет на община Смолян беше почти сигурен, след като Николай Мелемов бе единодушно издигнат за четвърти мандат от местната партийна структура. „Една номинация, единодушно, това е ангажиращо“, коментира Мелемов пред „24 часа“. Във вторник, 12 септември, обаче изданието излезе с публикацията: „ГЕРБ сменя Николай Мелемов като кандидат за кмет на Смолян“. В деня, в който bTV тиражира информацията, че ГЕРБ е номинирала Мелемов. Пред „24 часа“ обаче източници от ГЕРБ казали, че тази информация не е вярна и кандидатът им за кмет ще е нов. Така в един ден две национални медии тиражираха две различни информации. И двете се позоваваха на източници от ГЕРБ.

В местни сайтове последваха публикации, в които се сочеше, че ту Мелемов ще е кандидатът за кмет на ГЕРБ, ту, че ще е някой друг. Завъртяха се имената на бившата шефка на ПГ на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, на депутата д-р Красимир Събев, на зам.-кмета на Смолян Марин Захариев. В момента тече вътрешна битка в ГЕРБ, каза пред „Отзвук“ източник, пожелал анонимност. Самият Мелемов пък започнал да притиска другите кандидати да се откажат от номинациите и да търси подкрепа в Изпълнителната комисия на ГЕРБ за неговата кандидатура.

За да отсее слуховете от истината, „Отзвук“ потърси спряганите за кандидат-кметове. „Разговаряли сме по принцип, но решение на Изпълнителната комисия все още не е взето. Докато не се вземе решение, нищо не мога да кажа.“ – заяви кметът на Смолян. На въпроса допуска ли, че не той, а друг може да е кандидат за кмет, Мелемов отговори: „Да, по принцип всичко допускам“. Но бе категоричен, че ако ГЕРБ вземе решение за друг кандидат, той няма да участва в изборите и няма да се кандидатира като независим или от друга партия.

Д-р Събев заяви, че не е кандидат за кмет. „Все още няма решение на Изпълнителната комисия. Когато това стане, ще бъде обявено официално и всички ще разберат.“ – каза той. „От един месец се въртят в пространството всякакви слухове. Тези решения не ги вземам нито аз, нито Мелемов. Има си Изпълнителна комисия и решенията се вземат там.“ – добави д-р Събев.

Д-р Даниела Дариткова също отрече да е номинирана за кандидат-кмет на Смолян. „Аз съм се откъснала от политиката. С мен никой не е разговарял и не ме е питал за кметска кандидатура.“ – заяви тя.

Потърсен по телефона, зам.-кметът на Смолян Марин Захариев не бе открит за коментар.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!