Образование

Мелемов откри спортна площадка в първия учебен ден в Търън

Кметът на Смолян Николай Мелемов днес преряза лентата на новата многофункционална спортна площадка в село Търън. Спортът възпитава и развива здравословния начин на живот на децата и подрастващите, посочи кметът. Обектът е финансиран от Община Смолян. Спортната площадката е разположена на 1 декар, покрита е с изкуствена трева и е разчертана за волейбол, баскетбол, тенис на корт, футбол, хокей на трева. Кметът подари на малчуганите топки, ракети за тенис и други спортни пособия. Подаръци получиха и 11-те първокласници, които за първи прекрачиха прага на родното училище.

„Радостен съм да бъда на вашия празник, защото няма по-хубаво нещо на този свят от това да бъдеш сред щастливи и усмихнати деца. Училището в Търън наистина е образцово. Вие учите в една прекрасна среда, имате иновативни кабинети, които ги няма в други училища”, каза в словото си Мелемов.

Областният управител Недялко Славов в ОУ „Васил Левски“ – Златоград

Областният управител Недялко Славов откри новата учебна 2017-2018 година в ОУ „Васил Левски” в родния си Златоград. „Емоциите на този празник са силни и не съм способен да ги побера в eдно слово. Но бих искал трепетът на първия учебен ден да ни съпътства дълго, да прави живота ни усмихнат и празничен.“ – каза областният управител.

Зам.-областният Гърбелов на откриването на учебната година в ЕГ „Иван Вазов“

Зам.-областният управител Владимир Гърбелов бе на откриването на новата учебна година в Езикова гимназия „Иван Вазов”, където по традиция по-големите ученици посрещнаха осмокласниците с моркови и скандирания „зайци“. Другият зам.-областен управител Адриян Петров поздрави с първия учебен ден учениците в ПМГ „Васил Левски”.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close