Инциденти

Мелемов: Може да се стигне и до разрушаване на хотел „Соколица“

Може да се стигне и до разрушаване на хотел „Соколица“ , ако е сериозно компрометиран, каза заяви кметът на община Смолян Николай Мелемов, след като вчера около 18.30 част от покрива на неработещия хотел падна с трясък. Днес сутринта на място бе комисия от строителната дирекция на Община Смолян начело с директора й инж. Йордан Щонов, която направи оглед на покрива.

Хотел „Соколица“ е собственост на „Соколица – Смолян” ЕАД в ликвидация, но е под запор на Българо-американската кредитна банка. Банката, чийто председател на надзорния съвет е Цветелина Бориславов, е станала собственик на хотела след като фирмата на Захари Шумков, който приватизира хотела, е спряла да обслужва кредита си. В момента „Соколица – Смолян” ЕАД се представлява от назначения от съда синдик Мария Шукерова.

Охранитенителят на хотел „Соколица“

От две години хотелът е затворен, а банката назначила двама пазачи. Впоследствие двамата са съкратени и сега е останал само един – на повикване, който да отключва на Виваком и пожарната, които имат съоръжения на покрива. Виваком има ретранслаторна станция за мобилни телефона, а пожарната – сирени за защита на населението.

Уведомих банката за падналия покрив, каза охранителят. Хотелът е опасан със сигнални охранителни ленти.

След огледа си днес комисията на общината е съставила констативен протокол и е предложила на кмета Николай Мелемов да задължи синдика Мария Шукерова в двумесечен срок да извърши възстановяване, поправяне и заздравяване на сградата като се премахне компрометираната част и се възстанови покривната конструкция.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close