Полицейски

Мъж стреля по кола в движение, рани шофьора

Мъж от смолянския квартал Устово стреля с пушка по движеща се кола и рани шофьора. Екшънът се разиграл до денонощния магазин срещу автогарата. Към 21,20 часа 48-годишният Кирил Милкотев извадил въздушната си пушка и от упор стрелял по нищо неподозиращия Десислав Атанасов от Смолян.

„Малко преди това пазарувах в „Нон стопа” срещу Автогарата. Бях спрял колата срещу магазина. Секунди след като потеглих в посока Маданския мост усетих удар от лявата страна на главата си, между слепоочието и ухото. Почувствах силна болка и спрях колата”, разказа 37-годишният смолянчанин. Десислав и приятелят му успели да видят на втория етаж мъж, който е приклекнал на терасата и се опитва да влезе вътре. „Чували сме, че този човек често стреля с въздушна пушка. Наоколо нямаше други хора, беше тихо и спокойно. Когато го видяхме да припълзява, решихме, че се е усетил и иска да се скрие”, продължи да разказва младият мъж. Той веднага се обадил на полицията и Спешна помощ. Докато чакат да пристигнат екипите, Кирил Милкотев излязъл на двора с дилаф в ръка. Размахвал металното острие и заплашвал. Излязла и съпругата му, която снимала с камера двамата мъже. За да не стане сериозен скандал, Десислав и приятелят му се преместили на другия тротоар. След пристигане на линейката пострадалият е отведен в болницата за преглед. Раната на мъжа е като дупка  в слепоочието. Стреляно е от упор. Цяло щастие е, че не е засегнато окото или ухото.

Десислав си спомня, че и друг път, когато е минавал по улица „Стою Шишков” е усещал някакво тропане по колата си. Нападателят Милкотев и жертвата не се познават, нямали са никакви пререкания. В Устово обаче разказват, че 48-годишният Кирил се дразни от събирането на хора пред нон-стопа и затова се опитва да отмъщава. Носи се мълва, че е стрелял и по други коли. „Заяжда се с хората. Веднъж без причина тръгна срещу мен с кола и в последния момент овлядах автобуса. Друг път ме засече умишлено с колело. На един колега взе очилата и той не можеше да покрие линията, понеже не вижда без очила“, разказа автобусен шофьор от автогарата в квартала.

Кирил Милкотев е задържан в полицията. Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитани са свидетели и е назначена медицинска експертиза, съобщиха от прокуратурата. Вчера с постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за 72 часа и е привлечен като обвиняем по чл. 325 ал.1 от Наказателния кодекс. Предстои Районна прокуратура – Смолян, да внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“. Разследването по случая продължава и се работи и по версия за причиняване на лека телесна повреда със средства, опасни за живота на мнозина.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close