НОВИНИ

Мъж се вряза в тир с „Алфа Ромео“ и загина на място

Мъж от девинския квартал Настан загина след катастрофа по пътя Девин – Кричим. 57-годишният Митко Каменов се удря с мощното си „Алфа Ромео“ с в задната част на паркирал на уширение тир и умира на място.

Мелето станало вчера малко след 18,00 часа след тунела, на разклона за село Лясково. Шофьорът на тежкотоварния камион „Ман“ Васко Кушев – на 30 години, пътувал към родното си село. За да вземе завоя на кръстовището тирът щял да се изнесе и за това спрял с идеята да изчака движещата се отзад кола да подмине. Отбил в уширение на пътя, освобождава и двете пътни платна и останал на работещ двигател, малко след ляв завой. Секунди по-късно се чува страшен удар.  Колата, шофирана от Митко Каменов, поднесла се забила в задната част на ремаркето. По първоначални данни Каменов карал на пета скорост. Най-вероятно няма да бъде открит и спирачен път, коментираха разследващи. Предполага се, че 57-годишният мъж, който бил без обезопасителен колан, се навел да вземе нещо и тогава загубил управление над колата.

Митко Каменов пътувал сам, а пътят бил с намалена видимост, асфалтът мокър и хлъзгав.

Алкохолната проба на водача на товарния автомобил е отрицателна. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. Екип на пожарната в Девин е оказал съдействие при произшествието. Медицински екип също е бил на мястото на пътния инцидент, който констатирал смъртта на починалия, като транспортирал тялото му в болница за извършване на аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство.

Каменов е семеен, има двама сина. Регистриран е като земеделски производител и отглеждал крави.

Преди месец друг жител на девинския квартал Настан загина при катастрофа. 45-годишният Росен Даскалов, падна с колата си „Тойота Авенсис“ в рибарник, намиращ се под пътя Девин – Смолян.

„Отзвук“ поднася искрени съболезнования на близките.

Advertisement
Back to top button
Close