Темида

Мъж, гонил с кол шофьор на „Титан”, отнесе 1000 лева глоба

41-годишен мъж от Соколовци бе осъден за хулиганство срещу шофьор на сметосъбиращата фирма „Титан”. Смолянският окръжен съд потвърди наказанието на Спас Ж. – глоба от 1 000 лева за извършените непристойни действия. Мъжът ще трябва да плати и 100 лева за нанесения удар с дървен кол по шофьора на боклукчийката.

Разправията между двамата станала заради колата на Спас. „Реното” било паркирано в центъра на Соколовци до един от контейнерите. Макар и трудно работниците на „Титан” успели да изхвърлят боклука в камиона. Но между шофьора и Спас се заформил словесен двубой. 62-годишният служител напсувал жителя на Соколовци. Спас грабнал кол, който държал в колата си и тръгнал да гони шофьора на боклукчийката, който пък се скрил в кабината на камиона. Последвали няколко удара по врата и стъклото на камиона. Последвало оплакване в полицията и срещу Спас Ж. било образувано наказателно производство за извършени непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, явно неуважение към обществото и закани към пострадалия служител на сметопочистващата фирма.

За причинената лека телесна повреда на шофьора Спас е осъден да плати обезщетение. Съдът отхвърли гражданския му иск за разликата от 100 до 3 000 лв.
„Това е нелеп инцидент, съжалявам“, заяви Спас в съда. Той поиска от втората инстанция да бъде признат за невинен. Наказанието му е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Advertisement
Back to top button
Close