Образование

Математическо състезание „Стоян Попратилов” за ученици организира СМБ

На 14.10.2017 г. в гр. Смолян ще се проведе математическо състезание „Стоян Попратилов”, съобщи Павлина Мелемова, председател на Съюза на математиците в България (СМБ) – Смолян. То е част от инициативите, посветени на празника на град Смолян и дава възможност за изява на деца с талант в математиката като се популяризират постиженията им пред обществеността.

Организатор на състезанието е СМБ-секция Смолян с подкрепата на Факултета по математика и информатика (ФМИ) към ПУ „Паисий Хилендарски“, Научно-технически съюзи -Смолян, Община Смолян и РУО-Смолян.

Състезанието е индивидуално за всички желаещи ученици от 2 – 12 клас. За всеки клас състезателната тема включва задачи, за решаването на които се изискват знания от предходната учебна година. Съгласно правилника на ФМИ на ПУ “Паисий Хилендарски”, на участниците от дванадесети клас, набрали съответен брой точки, се признава отлична оценка за прием в четирите специалности на ФМИ към ПУ “Паисий Хилендарски”. Желаещите да участват се записват при учителите по математика в срок до сряда, 11.10.2017 г.

 

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close