ЗАКОН И РЕД

Масирани проверки на автомобилите в Смолян, отнеха книжките на трима шофьори (видео)

Масирана проверка се провежда в Смолян в рамките на Акция „Зима“. Специализираната полицейска операция стартира в началото на месеца с контрол на пешеходците, след което се проверяваха велосипедистите. От няколко дни е в ход третият етап – проверка на колите за зимни условия.

„Извършваме проверка на техническата изправност на автомобилите.  Проверяват се фаровете, стъкломиещи устройства, гумите, които трябва да са предназначени за зимни условия и с грайфер дълбок не по-малко от 4 мм.“, обясни Владимир Парунев – полицейски инспектор към Сектор „Пътна полиция“ – Смолян.

Акция „Зима“

Акция „Зима“

Публикувахте от Вестник Отзвук в Сряда, 27 ноември 2019 г.

Днес (сряда – б.а.) са проверени над 60 автомобила. Установени са пет нарушения за непреминат в срок годишен технически преглед и едно нарушение за липса на пожарогасител. Шофьорите се тестват и за употреба на алкохол и наркотични вещества. Във вчерашния ден са установени два случая на неплатени глоби и един с нередовна гражданска отговорност. На водачите са наложени заповеди и им е отнето свидетелството за управление.

До края на месеца предстоят всекидневни проверки, които ще се извършват в Сектор „Пътна полиция“. Автомобилите ще бъдат насочвани към канал за проверка на спирачната система, фарове, височината на осветеност и всичко, свързано с техническата изправност.

На място пътните полицаи извършват и дистанционен контрол чрез таблетите на валидността на свидетелствата за управление, правоспособност на водачите, неплатени глоби и наличие гражданска отговорност.

Елена Павлова

Advertisement
Back to top button
Close
Close