Новини

Мъртви плъхове всяха ужас на Новия център в Смолян (видео)

Трупове на плъхове ужасиха тази сутрин живеещи на Новия център в Смолян. Междублоковото пространство зад бл. 34 на ул. „Полк. Дичо Петров“ (известна като „Витошка“) е осеяно с боклуци – изхвърлени мебели, бутилки, кашони, а от днес … и с умрели мишки и плъхове. До тях се виждат остатъци от храна, няколко котки и кучета. Гледката, приличаща на сметище, е от дълго време. Живеещите неведнъж са сигнализирали различни институции, но мерки така и не са взети. Тази сутрин чашата преляла, когато на „сметището“ се появили мъртвите плъхове и мишки.

„Хората непрекъснато се оплакват. Бездомни кучета, котки, мръсотия. Ако пламне епидемия кой ще носи отговорност. Сигнализирах няколко пъти лично аз. От блока хората също са подавали жалби, но до ден днешен не ни е обърнато внимание. Това са „красотите“ на Смолян и безхаберието на инстанциите. Докога?“, възмущава се Мария Кехайова.

„Има страшно много кучета в Смолян. Аз също ги обичам, но проблемът е, че вечер не може да се спи. Предлагам да се направят къщички както в чужбина, за да не са по улиците“, каза млада майка, живееща в блоковете на ул. „Витошка“.

Елена Павлова

 

 

 

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
Back to top button
Close
Close
Close