НОВИНИСпорт

Мартина и Костадин станаха шампиони на държавното първенство по спортни танци

На 29 и 30.06.2019 г. в гр. Панагюрище бе проведено най-престижното за годината в страната държавно първенство по спортни танци, организирано от Българската федерация по спортни танци (БФСТ), в което взеха участие десетки лицензирани клубове от цялата страна. В новата зала „Асарел Арена“ се събраха над 320 двойки от цялата страна в различни категории от 9 до над 60 години.

Смолянска двойка от “ФЕН-85“ – първокласниците Мартина Кондаклиева и Костадин Манджуков, ученици в ОУ “Иван Вазов“, спечелиха изключително оспорваната надпревара и станаха национални шампиони в категория стандартни танци и вицешампиони в категория латиноамерикански танци.

Възхищение от упоритостта, труда и таланта им изказаха републиканските шампион в категория 19+ за 2019 г. Георги Енчев и Полина Русинова, именитият състезател от сцената на световните танци Максим Степанов, много други забележителни треньори и престижни танцови двойки от цялата страна. Участието на малките смолянски танцьори и вълнуващата церемония по награждаването им изправи публиката на крака.

„Честито на шампионите на България! Сърдечни благодарности към нашите треньори, които дадоха всичко от себе си за децата! Благодарение на упоритата работа в екип, успехът е налице“ – каза Юлия Порязова, която освен майка на шампионката Мартина е бивша състезателка, а понастоящем треньор и организатор на състезания и събития.

Advertisement
Back to top button
Close