ОБЩЕСТВО

Мартенски празник на децата от Съюза на инвалидите в Смолян

Веселия,  добри  пожелания,  радостни песнички  и мартенички съпровождаха  празника на децата от Съюза на инвалидите в Смолян. За вкусната почерпка се погрижиха благодетели. Председателката на организацията в Смолян Захаринка Савчева поздрави децата, дошли  заедно с родителите си на празника в заведение „Пекарна“, и им пожела да са здрави. Учителката по музика Соня Цветкова представи презентация-легенда за мартеничката и хан Аспарух,  който казал:  “Тук ще бъде България!“. 

В ролята на Баба Марта председателката на Съюза на слепите в Смолян Теменужка Миткова разказа за пътя на преждата, от която се правят тези български символи. През  месец март те пътуват като мил поздрав от България по целия свят – там, където имаме сънародници.  Малко съвременни деца са виждали стадо овце, но Теменужка им разказа – от стриженето на вълната, през прането, чепкането, влаченето, преденето на хурка до… боядисването и направата на мартенички.  Децата се радваха, а и родителите също,  да получат много на брой от тези красиви български символи, направени от съюзни членове и приятели.  Ученик от Техническата гимназия също  върза на всички присъстващи мартенички.

Както на всеки празник, тук бяха и деца от Неделното училище към храм „Св. Николай Чудотворец“. Тони, Дани и Лени  подариха на приятелите от Съюза на инвалидите подаръчета, които могат да се ползват ежедневно в училище.

Росица Примовска

[contact-form-7 id=“25573″ title=“Без име“]
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close