Advertisement
СЪВЕТИ

Малка, но модерна баня: как да го постигнем

Когато пространството е ограничено, това не означава, че не може да се използва пълноценно. Банята не прави изключение. Много често в новите сгради се пести място във всички помещения на къщата, особено в банята.

Едно от основните неща, които трябва да определите, е изборът на елементите, които ще вдъхнат живот на помещението: какви плочки за баня ще са подходящи, какви да бъдат мебелите и каква декорация можете да добавите.

Малки мебели за баня

Основен момент в задачата за визуално увеличаване на малката баня е да използвате мебели, които не са прекалено големи. Отидете в магазин за баня и разгледайте различни големини и разговаряйте с консултантите. Те ще ви дадат добри идеи и съвети.

Освен това, за да се постигне съвременен вид, е препоръчително да се използват минималистични мебели, т.е. с прости линии и дизайн. Това ще помогне и за създаването на по-голямо пространство, тъй като мебелите и аксесоарите, които са с прекалено много детайли, обикновено създават ефект на претрупаност.

Независимо дали имате ярки плочки, цветни тапети или интересни осветителни тела, макар че те играят ключова роля в декора на банята, важно е да поддържате баланс, а това може да се постигне с изчистени шкафове за баня. Така помещението все пак ще изглежда приветливо, без да се създава клаустрофобно усещане от прекалено многото детайли.

Един от вариантите, които можете да обмислите от гледна точка на подходящите мебели за баня, е шкаф за тоалетни принадлежности, който ще ви помогне да оползотворите максимално пространството и да поставите кърпи, продукти за лична хигиена и други предмети, които трябва да имате под ръка в банята, както и да поддържате ред. Долния шкаф за баня с различни отделения е много подходящ, но разбира се съобразен с размера на банята. Можете да поставите шкаф с мивка и така да спестите от пространство.

Ако банята е много малка, може би е по-добре да избягвате този тип мебели, тъй като те заемат място на пода и могат да направят банята твърде малка. В този случай по-скоро заложете на висок шкаф с огледало, в които можете да съхранявате нужните ви вещи.

Отворени рафтове

Като използвате добре пространството, можете да използвате отворените рафтове за съхранение на всякакви вещи. Това ще направи малката баня по-функционална. Тъй като са отворени, няма да се усеща, че стесняват пространството. Възползвайте се максимално от всеки сантиметър пространство на стената. Опитайте се да поставите рафтове, от които наистина се нуждаете, а не само за декорация.

Ако имате възможност можете да поставите вграден душ или тоалетна. Това ще ви спести малко място и освен това са изключително модерни.

В случай че нямате достатъчно място на стената, за да монтирате лира за кърпи, то можете да поставите закачалки на вратата. Така ще имате място, на което да държите хавлиите си, без да е необходимо допълнително пространство.

Изборът на правилни плочки за баня също е от ключово значение. При малките бани трябва да бъдете по-внимателни, за да не създадете усещане за още по-малко пространство. За препоръчване е да се избягват тъмните цветове. Вместо това заложете на бяло, сиво или бежово. Тези цветове визуално отварят пространството и създават усещане за повече простор.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!