Advertisement
НОВИНИ

Мадан подготвя второто издание на „Фестивала на кристалите“

12 младежи от Македония, Турция, Испания и Гърция ще живеят и работят в Мадан два месеца, стана ясно по време на пресконференцията за стартирането на проекта „Изкуството – мост между различията-2“. Той е продължение на първото издание и ще има за цел да установи активно социално участие на младите хора със специални потребности, както и да се организира и проведе втория „Фестивал на Родопския кристал”. Ще бъдат поканени колекционери от страната и чужбина да направят своите изложения на празника на града. Едновременно ще бъде подготвена изложба от произведения на изкуството направени от кристали, изработени от доброволците.
На пресконференцията бяха представени накратко дейностите по проекта и мисията на доброволчеството.

Дейността ще бъде свързана с правенето на предмети на изкуството от кристали чрез рисуване и моделиране. Участници в екипа са доброволци със специални нужди, членове на сдруженията, ученици, деца от местния Център за социална рехабилитация и всички желаещи да се включат в дейностите по проекта. Следобедните дейности ще бъдат свързани с организирането на фестивала заедно с представители на читалище „Иван Вазов „. Програмата на дейностите включва междукултурни вечери, посещение на културни и исторически обекти, интерактивни игри и др. По време на реализацията на проекта ще бъдат демонстрирани обединяващата същност при решаването на различни проблеми, добрата работа в екип и инициативата на младите хора, работещи в екип.
Доброволците ще бъдат настанени в общежитие „Чайка” в центъра на града в близост до НЧ „Иван Вазов-1999“, където се осъществява основната им дейност.
Целта на проекта също е привличане на туристите в града и разширяването на работната сфера на хората със специални потребности.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!