Инциденти

Линейка и учебна кола се удариха на кръстовището на болницата (обновена)

Линейка, превозваща пациент от Рудозем и учебна кола се удариха на кръстовището на болницата в Смолян. За щастие от сблъсъка няма пострадали и болният успешно бе транспортиран в здравното заведение, след което линейката се върна на местопроизшествието.

Двете превозни средства се движели към улица „Хан Аспарух“. Учебната кола – в крайната дясна лента с пътна маркировка за завиване надясно и направо, а линейката – в съседната лента с маркировка за завиване наляво (към Общината). В момента, в който леката кола с курсиста зад волана навлезнала в кръстовището, линейката отляво завила надясно към болницата и ударила учебната. Специализираният автомобил няма други повреди освен ожулване. Но учебният „Опел“ обаче остана без предна броня. Застрахователят на Центъра за спешна помощ ще плати щетите на учебната кола, научи „Отзвук“.

Пътните полицаи тестваха с техническо средство шофьорът на линейката, инструктора и курсиста.

На мястото на инцидента бе извършен оглед от служители на „Пътна полиция“. Водачите на двата автомобила и инструктора бяха тествани с дрегер, който отчете нулеви стойности и при тримата.

Произшествието поставя въпроса дали новата маркировка, в която пътното платно е разделено на четири ленти, е удачно, защото лентата за завиване надясно към болницата и направо към Седмо училище почти винаги е заета от неправилно паркирани автомобили.

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close