Advertisement
ПОЛИТИКА

Лидер на зелените води „Демократична България“ в Смолян

Съпредседателят на ПП „Зелено движение“ Борислав Сандов водач на коалицията „Демократична България“ в Смолянския избирателен район за изборите, насрочени за 4 април. Един от най-борбените политици у нас е начело на листа, съставена изцяло от млади хора и нови лица. Самият Сандов е роден в Мадан през 1982 г. Завършил е гимназията по туризъм в Смолян и география в Софийския университет. Има магистратура по управление на климатичните ресурси. Известен е с природозащитни кампании, сред които – опазването на Иракли, забраната на ГМО в храните, мораториума върху шистовия газ.

Втора в листата е Андреана Трифонова, еколог в Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, специалист по устойчиво развитие и опазване на биологичното разнообразие. Бивш управител на Областния информационен център. Трети е Божидар Даскалов от Златоград, специалист по маркетинг, работил в Агенцията по заетостта и общинската администрация в Златоград. Бил е търговски директор на „Белотекс-95“ АД и управител на малка компания в Лондон. На четвърто място е Димитър Янъков от Чепеларе. Завършил е педагогика в Пловдивския университет, работи в Българската федерация по биатлон, международен съдия по биотлон. Пети е Делян Беширов, ветеринарен лекар, а шести – Владимир Джувинов – софтуерен инженер и предприемач, експерт по създаване на интернет стандарти, почитател на Родопите и планинското колоездене.

В интервю за „Отзвук“ Борислав Сандов отбелязва, че най-големият проблем Смолянския район е капсулирането и феодализирането му, а бъдещето му вижда в използването на богатите ресурси на планината и отварянето й към света. Какво още каза той – вижте във видеото!

YouTube player
Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button