Инциденти

Лека кола се вряза в училищен автобус с осем деца

Лек автомобил „Фолксваген Поло“ се заби в училищен автобус, превозващ осем деца от селата Равнища и Лещак. Петгодишно дете е с охлузвания и рана на главата. Оказана му е лекарска помощ. За щастие при пътния инцидент няма други сериозно пострадали.

Катастрофата стана днес в 12,40 часа на завой в началото на маданското село Равнища. Автобусът се изкачвал по нагорнището на тесния път, а леката кола слизала надолу. След завой двата автомобила се оказали един срещу друг. Водачът на „Фолксваген“-а натиснал спирачка, навлязъл в лентата за насрещно движение и последвал удар.

„Двамата водачи са тествани за алкохол и пробите им са отрицателни. На място е извършен оглед“, каза шефът на Областната дирекция на МВР ст. комисар Николай Димов.

Децата се прибирали от училище и детска градина в Средногорци. „Бях най отпред и видях всичко. Прибирахме се в къщи. В един момент стана вътре като земетресение. Помислих, че рейсът е влязъл в канавката. Всички се уплашихме много и се обадихме на близките си да дойдат да ни вземат“, разказа едно от децата. Третокласникът е ударен малко, но няма нищо сериозно. „На едно дете му течеше кръв от главата. То не ходи на училище, а е в детска градина“, допълни още малкият очевидец.

„За щастие всичко се размина с малко. Шофьорът на автобуса може би десет години кара децата на училище. И двамата са шофьори със стаж, но просто се е случило“, посочи кметът на Равнища Енвер Панжилов.

Advertisement
Back to top button
Close
Close