Новини

КРОС дава зам.-кмета Марин Захариев на Комисията за конфликт на интереси

Групата на общинските съветници от КРОС настоява Комисията за конфликт на интереси в Общински съвет – Смолян, да извърши проверка на казуса с недвижимото имущество на зам.-кмета на Смолян Марин Захариев и несъответствията в декларациите му за конфликт на интереси и имуществено състояние. Десетият в листата на ГЕРБ кандидат за евродепутат е скрил от Антикорупционната комисия, че от 6-7 години живее в апартамент и ползва помещения, собственост на фирмата „Кей Зет Проджект“. При встъпването си в длъжност за втори мандат като заместник-кмет той не е декларирал и частен интерес към дейността на въпросната фирма в нарушение на закона.

„Все още не сме чули задоволително обяснение от страна на г-н Захариев защо не е подал коректна информация, че ползва  недвижим имот, собственост на фирма на неговия брат. Цялата ситуация е изключително съмнителна и подвига ред въпроси за морала на хората, които представляват местната власт в град Смолян”, заяви Кирил Хаджихристев, председател на групата председател на групата на общинските съветници на КРОС.

Няма и задоволително обяснение за произхода на средствата, с които е закупено Студио за красота „Кукла” от съпругата на зам.-кмета Екатерина Захариева. Прави впечатление, че сделката е изповядана на загуба от фирмата „Свефис” и значително под данъчната оценка. Студиото за красота „Кукла” се стопанисва от тъщата на Марин Захариев Елина Манолова в качеството й на едноличен търговец. Самата тя не е подала нито един годишен финансов отчет в Търговския регистър, което е достатъчно основание НАП да извърши проверка и на тази фирма.

Редица въпроси повдига и дейността на самото „семейно” дружество „Кей Зет Проджект“. Фирмата е без дейност, но в същото време не спира да придобива недвижими имоти с инвестиционна цел. От една страна липсват парични потоци в „Кей Зет Проджект“., а от друга – в годишните финансови отчети не са отразени заеми, допълнителни парични вноски. Същевременно имотите липсват и като дълготрайни активи в баланса на дружеството.

Групата на общинските съветници от КРОС настояват Марин Захариев и законният представител на „Кей Зет Проджект“ – Костадин Захариев да обяснят пред обществеността как се е стигнало до тази „имуществена експ

озиция” и защо е скрита от Антикорупционната комисия.

Advertisement
Абонамент за видео канала на "Отзвук" в Youtube. Безплатно е! Очакват ви над 100 видеа!
ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button
Close
Close
Close