Advertisement
ОТ СТРАНАТА

Красимир Каменов – Къро и съпругата му са убити в Южна Африка

Издирваният от Интерпол Красимир Каменов – Къро, е убит в Кейптаун, Република Южна Африка, съобщи БНТ. Според информацията, освен него са разстреляни съпругата му, детето им и детегледачката.

Информацията е неофициална, като не фигурира в местни медии. Министърът на правосъдието Крум Зарков каза пред „Дневник“, че не може да я потвърди. На въпрос на „Дневник“ от МВР уточниха, че ако има подобна информация, тя трябва да дойде от Министерството на външните работи. От Външното министерство поискаха да им бъде изпратено писмено запитване.

В Народното събрание главният прокурор Иван Гешев заяви лаконично : „Казах, че това, което се прави в българската съдебна власт, води до бум на престъпността и се връщаме се в мутренските години, кое не е така?“

Каменов беше задочно обвинен в убийство, заплаха за убийство и изнудване. Според Софийската градска прокуратура е поръчител на убийството на Любомир Иванов, бивш служител на МВР. Наскоро името му беше замесено и със записи, за които прокуратурата твърди, че разкриват заговор за убийството на Иван Гешев, както и на още полицаи и магистрати. Държавното обвинение съобщи преди време, че вероятното местонахождение на Къро е в Южна Африка, което се оказа точно така.

През април БНТ съобщи за данни на прокуратурата, че Каменов е поръчал общо осем убийства.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!