Полицейски

Крадци зарязаха джип-уникат, свършило горивото

Апаши зарязали бързо краден джип, защото им свършило горивото. Кражбата станала на 29 октомври в смолянския квартал Устово. След няколко часово издирване полицаите открили колата „Шевролет Блейзър“ близо до гората в жилищен комплекс „Петровица“.

Сигналът за кражбата е подаден от 28-годишният Бисер Налбантов към 22 часа миналата сряда. Младият мъж последно видял колата си в следобедните часове, паркирана на ул. „Атанас Беров“. По-късно вечерта от нея нямало помен.

„Джипът бе отключен, но нямаше ключове на таблото. Имаше следи от ровене по кабелите. Така и не се откри контактния ключ“, разказа Бисер. Според него или е свършило горивото, което е по-вероятно, или крадците се уплашили от нещо. От жабката липсват дребни неща, но тепърва ще се установяват щетите. Автомобилът е среден клас кола, произведен през 2003 година. „Нямам идея какво може да е станало. Ясно е, че колата е открадната. Най-вероятно са се насочили към джипа, защото той е американски и е рядко срещан. Обяснявам си кражбата му, ако има дадена поръчка за някоя част, крадците да са стигнали до Смолян. Изключвам варианта някой приятел да си е направил шега. Преди да дам сигнал в полицията аз се обадих на всеки, в който се съмнявам, че може да се пошегува“, допълни още смолянчанинът.

След като е открита, колата е запечатан от криминалистите и на буксир я закарали в полицията за снемане на отпечатъци. По случая е образувано досъдебно производство.

Advertisement
Back to top button
Close