ГОРЕЩА ТЕМАНА ФОКУС

Коронавирусът: Почина учителка на 45 години от Рудозем

Тринадесет са положителните проби на Covid-19 в Смолянска област през последното денонощие, съобщи РЗИ. Те са на възраст от 41 до 85 г. от общините Смолян – 6, Девин и Златоград – по 2, Борино, Доспат и Рудозем – по 1.

Петима са хоспитализирани – четирима в областната болница и един в МБАЛ-Мадан. Останалите са на домашно лечение и 14 дневна карантина.

Две от положителните проби са от Дома за стари хора в с. Фатово. Единият от заразените с коронавирус е потребител, поставен в изолация, и служител, който се лекува в дома. На останалите потребители и служители предстои да бъдат направени ПСР-тестове, съобщава още РЗИ.

Двама, позитивни на коронавирус, са починали в болниците в Смолян и Мадан. Жертви на Covid-19 станаха 45-годишната учителка по български език и литература в Рудозем Юлия Манева, и мъж на 83 г. от община Мадан с придружаващо сърдечно заболяване.

„И нека отново някои да настояват за присъствено обучение… Няма лошо, обучавайте се, само дано има кой да Ви обучава! Незабавно да се премине към електронно обучение! Учителите също имат семейства и някой ги чака на прага…, да се приберат у дома!“ – написа в профила си във Фейсбук нейният ученик, сега студент във филиала на ПУ в Смолян, Радослав Смаилов.

Михаела с майка си Юлия. Снимка: FB/Misha Maneva

Дъщерята на Юлия Михаела се прости с майка си с трогателно стихотворение в социалните мрежи.

❤️ЗАВИНАГИ ❤️❤️❤️
(на майка ми)
Виждал ли си очите на майка ми?
Там живеем ние.
Били сме първо любов,
после мечта,
накрая – светът й.
Там са убити хиляди лоши погледи.
Там са умирали болести и заплахи
Виждал ли си ръцете на майка ми?
В тях сме пораснали.
Те са по-силни от всички други,
защото са пазили два живота
и две души.
Виждал ли си сърцето на майка ми?
Там няма повече място.
Запълнили сме всичко
с любов.❤️❤️❤️
Ралица Генчева

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close