ГОРЕЩА ТЕМА

Коронавирусът: Данните на РЗИ – Смолян за 8 януари

Излекувани от Ковид-19 в областта са девет, дехоспитализирани са двама.

Седем лица на възраст от 37 до 79 години са новите регистрирани случаи. Двама са от община Мадан, по един от общините Смолян, Златоград, Баните, Девин и Борино.

Трима са хоспитализирани – двама в МБАЛ-Девин, един в болницата в гр. Златоград. Четирима са на домашно лечение и изолация. Епидемиологичното проучване продължава.

81-годишен мъж от община Смолян, с придружаващи сърдечно заболяване и диабет, е починал в болница в гр. Пловдив. Изказваме съболезнования на близките.

78 лица от персонала на лечебни заведения в областта са ваксинирани през вчерашния ден в 5 специализирани имунизационни кабинета – РЗИ, Медицински център – Смолян, болниците в Смолян, Мадан и Златоград. От тях 55 от болничната и 23 от доболничната помощ. Ваксинацията продължава и днес.

На 7 януари зам. министърът на здравеопазването инж. Слави Пачалов бе на визита в Смолян, за установяване на осигуреността с лични предпазни средства на лечебните заведения в областта. Зам. министърът остана удовлетворен от проверките в областната болница и ЦСМП.

На среща с областния управител Недялко Славов, с участието на председателя на здравната комисия на НС д-р Даниела Дариткова, зам. областния управител Андриан Петров и директорът на РЗИ д-р Мими Кубатева, бе обсъдена епидемичната обстановка в областта. Инж. Пачалов информира, че предстои допълнително снабдяване на многопрофилните болници и ЦСМП със защитни средства за персонала и дезинфектанти.

Д-р Мими Кубатева
Директор на РЗИ-Смолян

 

 

 

Бел. ред. Прессъобщението на РЗИ се публикува без редакторска намеса

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button