ГОРЕЩА ТЕМА

Коронавирусът: Данните на РЗИ – Смолян за 6 януари

Дванадесет са излекуваните от Ковид-19 в областта през вчерашния ден, шест са дехоспитализираните пациенти. Новите регистрирани случаи са тринадесет. Лицата са на възраст от 42 до 83 г., от общините: Смолян и Неделино – по 3; Мадан, Златоград и Девин – по 2; Рудозем – 1. Шест са хоспитализирани – четирима в МБАЛ-Смолян, по един в болниците в Девин и Златоград. Седем се лекуват в дома под наблюдение на личния си лекар. Епидемиологичното проучване продължава.

Трима души са починали – две жени на 73 г. и 74 г. от община Мадан, с придружаващи сърдечни заболявания, диабет и астма, и мъж на 78 г. от община Чепеларе. Жените са починали в областната болница, а мъжът- в лечебно заведение в гр. Пловдив. Изказваме съболезнования на близките.

175 дози ваксини бяха доставени вчера в РЗИ-Смолян, за ваксинация на медици от болничната и доболничната помощ в областта. Днес се предоставят на специализираните имунизационни кабинети за поставяне до края на седмицата.

Вчера – 05.01.21 г., в здравната инспекция бе доставен и монтиран за работа при минус 70 градуса, фризер за съхранение на ваксините на Пфайзер-Байонтех.

Д-р Мими Кубатева
Директор на РЗИ-Смолян

Бел. ред. Прессъобщението на РЗИ се публикува без редакторска намеса

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button