ГОРЕЩА ТЕМА

Коронавирусът: 4374 души за денонощие в страната, 89 – в Смолян

Бум на заразени с коронавирус отчетоха здравните власти през последното денонощие. 4374 са новите случаи при направени 19214 теста – това показват данните на Единния информационен портал. Положителни проби са дали 23% от всички изследвани. 107 души са починали през изминалите 24 часа.

Продължава да расте броят на пациентите, които са в болница – 7600 души са хоспитализирани, 612 от тях се нуждаят от интензивни грижи. Излекуваните за ден са 1757 души. Най-много новозаразени са регистрирани в София – 1226 души, следвана от Бургас с 316 и Пловдив с 299.

В Смолянска област през вчерашния ден са 89, на възраст от 17 до 84 г., от общините: Смолян – 40; Златоград – 25; Мадан – 9; Неделино и Рудозем –  по 4; Девин и Чепеларе – по 2;  Баните, Доспат и Борино –  по 1. Нови  положителни са мед. сестра и двама санитари от хосписа в гр. Мадан. Общият брой диагностицирани в лечебното заведение са 4-ма от персонала и 8 пациенти, открити при направени бързи антигенни тестове. Трима от пациентите са хоспитализирани в МБАЛ-Мадан, останалите са на лечение и наблюдение в хосписа. Издадено е предписание за противоепидемични мерки. Позитивни са  един от персонала на учебно заведение в община Мадан и ученик от община Златоград.

Хоспитализирани са четиринадесет – единадесет в МБАЛ-Смолян, двама в МБАЛ-Златоград, един в болница в гр. Пловдив. Седемдесет и пет са на домашно лечение и 14-дневна изолация.

Двама мъже, на 73 г. и 70 г. от общините Златоград и Рудозем, с придружаващи сърдечно и хронично бъбречно заболяванe, са починали в МБАЛ-Смолян.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close