Местна власт

Конкурсът за паркинга на „Студенец“ пропадна, Мелемов не каза кой е бил наемател

С гласовете на КРОС и БСП Общинският съвет отхвърли докладната записка на кмета Николай Мелемов да бъде отдаден чрез конкурс паркинга до пистите на „Студенец“ в к.к. Пампорово след гореща дискусия в сесийната зала в петък. Кметът поиска в конкурса да бъде включен наем на разположения на 2350 кв. м паркинг в размер на 1600 лева през месеците от декември до март, и 1000 лева от април до ноември. В условията на конкурса, предложени от кмета, е предвидено участниците да изработят „Програма за стопанисване и поддръжка на обекта“. При определяне на победител цената да е с тежест 45 точки, програмата – 35 точки, а срокът за изпълнението й – 20 точки, пише в докладната записка на Мелемов.

Екатерина Гаджева (ГЕРБ) предложи на съветниците да подкрепят докладната на кмета.“Имаме по-малко от 2 месеца да изберем наемател, включително и в процедурите по обжалване вече нямаме време да умуваме. На мен лично много ще ми тежи, ако Общинският съвет стане причина да се блокира сезонът на Пампорово“ мотивира се тя.

Понеже в докладната записка пише, че трябва да обявим конкурс заради „изтеклия срок на договора“ искам да попитам този договор кога е бил сключен, с кого е бил сключен и кога е изтекъл, попита Филип Топов (ГЕРБ). Ако договорът е изтекъл отдавна, защо сме чакали толкова, добави той. Топов изрази притесненията си от условията на конкурса заради възможността да бъдат нагласени чрез заложената „Програма за стопанисване и поддръжка на обекта“.

Кметът отговори, че не знае нито кога е изтекъл договора, нито с кого е сключен и на свой ред запита Топов защо не е поискал тази информация на заседанията на комисиите. И там я поисках, не я получих, отвърна му Топов.

Advertisement
Етикети
Back to top button
Close
Close