Advertisement
Спорт

Колоездачи от три континента се събират в Пампорово в края на юли

От 28-и до 30-и юли Пампорово ще бъде домакин на най-голямото “байк” събитие за годината – „Пампорово Байк Фест 2023“. Част от програмата е голямо международно състезание по спускане, включено в календара на Международния колоездачен съюз, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Българските даунхил серии и кръг от детския шампионат.

До момента заявка за участие в състезанията са дали близо 150 състезатели от общо три континента и десет нации. Сред записаните са някои от най-добрите родни състезатели, както и представители на Гърция, Турция, Република Северна Македония, Румъния, Великобритания, Нова Зеландия, Франция, Италия и Шотландия, като регистрацията за участие все още е отворена и най-вероятно броят на участниците да се увеличи.

В петък вечер, 28 юли, ще има боулинг турнир, а в събота от 20:00 часа в зала “Родопи” на хотел „Перелик“, ще се състои тематична “Ред Бул кино вечер” със специална селекция от някои от най-добрите филми за планинско колоездене през годините.

През целия период на събитието, на плац „Студенец“, в непосредствена близост до финалната зона на състезателните трасета, ще бъде изградена сцена и ще бъде обособена специална “експо зона”.

На място ще бъдат представени различни колоездачни марки и спортни стоки – велосипеди, консумативи, дрехи, специализирана екипировка и други.

Официален партньор на „Пампорово Байк Фест“ ще бъде международният телевизионен канал Extreme Channel, по който ще се излъчи специален репортаж от събитието в повече от 40 държави по цял свят.

В съботния ден, на 29.07, ще се проведе детското състезание, а в неделя – състезанието за големите. За победителите в отделните категории има подготвен паричен награден фонд от над 3000 лева, както и много предметни награди, предоставени от партньорите на събитието. „Пампорово Байк Фест 2023“ се провежда с подкрепата на Пампорово АД, Бултрако Моторс, Ред Бул, Керхер България, магазини Стената, Aquamatrix, B.yond, FuryFlow, хотел Перелик, Stanley Bulgaria и други.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!