НОВИНИОБЩЕСТВО

Кой ще поеме отговорност за щетите след 11 атмосфери налягане на водата в квартал Райково?

 

„ВиК” или фирмата-изпълнител на втория воден цикъл в Смолян ще носят отговорност за повредените бойлери, смесители и наводнени домове и магазини в квартал Райково. Засега нито едните, нито другите поемат вина за нанесените щети в жилищата на десетки смолянчани. А пострадалите от аварията с високото налягане на водата през миналата седмица растат.

В сряда привечер при превключване на ново трасе на ул. „Митко Палаузов”, ремонтирано по водния цикъл, аварирал регулаторът за налягане в една от шахтите. Вследствие на високото налягане на водата са протекли вентилите на десетки бойлери, има избити смесители и наводнени домове.

Днес комисия от водното дружество направила оглед в дома на Емилия Ковачева. ”Като потърпевши се оплакахме в четвъртък, но те едва днес дойдоха да видят какви поражения имаме”, каза пред „Отзвук” жената. Специалистите от ”ВиК” прехвърлили вината на собствениците на къщата, защото били сложили меки връзки, които били китайски и нямали сертификати, а не че налягането на водата в сряда вечерта е било 11 атмосфери – над три пъти повече от нормалното.

„Който има щети, нека да се обърне към нас и да видим за какво са. Всеки един бойлер има предпазен клапан”, коментира пред „Отзвук” управителят на „ВиК” Мариян Николов.
От консорциумът, изпълнител на проекта по втория воден цикъл заявиха, че каквото е трябвало те са го направили. „Твърдя, че съм си свършил перфектно работата”, каза Васил Ангелов, ръководител на обекта в Райково.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. inahe prahtate belegki prinoditelno da plahtat za vodata 4ei maistori ima da zatapvat ama kat
    oserete nehto vednaga biagateee ot otgovornost

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close