Advertisement
Спорт

Кои са основните претенденти за титлата в efbet Лига този сезон?

Все повече спортни фенове обръщат внимание на родното първенство, което за първи път може да се похвали с редица обрати, а до края на първия кръг остава доста време, за да видим как ще се разпределят тимовете. Към този момент можем да видим, че дежурните хегемони са поставени пред изпитание и тази година редица отбори не позволяват лесното откъсване и трупане на безопасна точкова разлика. Един бърз поглед към настоящото класиране показва, че битката за първото място е особено ожесточена. Въпросът тук е: кои са основните претенденти  за титлата през настоящия сезон?

Един бърз поглед към настоящото класиране ни показва, че към този момент се заформя една много тежка битка между първите четири отбора. Интересен факт е, че на този етап Лудогорец трябва да се бори за всяка точка, ако иска да запази първото място. А ситуацията не става още по-добра, след като обърнем внимание на факта, че Локомотив Пловдив са с равен брой точки – 23. Следователно една грешка може да промени много сериозно следващия кръг.

За съжаление можем да забележим, че последното равенство на пловдивския тим не позволи да атакува първата позиция. Особено интересна е битката и за третото място, където в момента се състезават три много интересни отбора. Битката там ще се води между ЦСКА 1948, Берое и ЦСКА-София. Противно на всички критики, дублиращият се армейски клуб, който реши да се отличи с датата на създаване, се намира на 3-та позиция и я пази с цената на една точка.

Това от своя страна не може да се смята като особено голям успех, след като забележим, че Берое и ЦСКА София изостават с една точка или 18 натрупани към момента. Последната загуба на Берое можеше да обърка подреждането, но вече е късно за изненади на този етап. Към този момент можем да бъдем сигурни, че първите две позиции ни показват официално и отбора, който ще се бори за титлата в тазгодишното първенство.

Що се отнася до битката за 3-тото място, не трябва да отписваме всички отбори, позиционирани до 7-ма позиция, като в това число можем спокойно да добавим и Ботев Пловдив, които разполагат с точков актив от 15 точки. Както забелязваме, необходима е само една победа за бързото изкачване в позициите, но нека не забравяме, че всеки отбор се стреми към положителни резултати и през следващия кръг. Точно това превръща този сезон на родният футбол в толкова вълнуващ – във всеки един момент можем да видим изненади.

За Лудогорец и ЦСКА – София тепърва трябва да проверим дали ангажиментите в евро турнирите няма да ги мотивират да заложат повече на участието си там, за сметка на точковия актив. Можем да се запознаем и с прогнозите на генералния спонсор efbet онлайн и да видим какво е неговото мнение към момента.

Без съмнение можем да класираме настоящия сезон като един от най-добрите през последното десетилетие, а най-важното е, че дори не сме стигнали до средата. Друга важна подробност е, че железничарите няма да се дадат толкова лесно, а и Бруно Акрапович има какво да сподели по основната тема.

Да не говорим, че редица запалянковци се надяват, че господството на Разград най-накрая ще приключи, но нека не забравяме, че битката за първото място най-накрая ни показва, че родният футбол набира скорост и може да се похвали с достатъчно зрителски интерес. Нека не забравяме и отборите на дъното, които за жалост трябва да се борят много сериозно за своето оцеляване. Към този момент можем да забележим, че в немилост са отборите на Левски София, Славия и Етър. Последният все още не може да се похвали с реализирана победа, а най-добрите резултати са двата равни.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!