Местна властПолитика

Коалиция ГЕРБ-БСП ще управлява Златоград

Кметът Мирослав Янчев: Моето лично мнение е, че това бе прибързано решение

С гласовете на общинските съветници от ГЕРБ лидерът на БСП в Златоград Емил Хумчев бе избран за председател на Общинския съвет на първото заседание, свикано от областния управител Недялко Славов в понеделник. С това ГЕРБ и БСП създадоха мнозинство от 10 съветници в Общинския съвет, в който влязоха шестима от ГЕРБ, петима от местната коалиция „Партия на зелените (ВМРО-БНД)“, четирима от БСП и двама от „Демократична България“.

Групата общински съветници на ГЕРБ, в която участва цялата листа, включително и неизбраните, реши да има промяна в Общинския съвет, за да се отговори на очакванията на гражданите, каза пред „Отзвук“ кметът Мирослав Янчев. Моето лично мнение е, че това бе прибързано решение, изборът на председател на ОбС трябваше да се отложи, добави той.

В случая решението на ГЕРБ в Златоград е не само странно, но и безпринципно, коментираха в местната коалиция „Партия на зелените (ВМРО-БНД)“. Коалицията, чийто неформален лидер е бизнесменът Величко Сидеров, не издигна кандидат за кмет и подкрепи Мирослав Янчев. А Емил Хумчев бе негов опонент на всички избори досега.

Коалицията между ГЕРБ и БСП вероятно е била подготвена още миналата седмица. На балотажа за кмет на село Старцево, до който достигнаха Младен Чаушев от „Демократична България“ с 360 гласа, и Румен Биндев от ГЕРБ с 338, БСП са подкрепили кандидата на ГЕРБ. В резултат на което Биндев спечели балотажа.
Кметът Янчев отрече да е имало споразумение за подкрепа на кандидата на ГЕРБ в Старцево срещу председателския пост на Хумчев. „Нямам договорка за подкрепа от БСП на нашия кандидат за кмет на Старцево. Румен си спечели без уговорки и споразумения“ – каза той.

Зарко Маринов

Advertisement
Back to top button
Close
Close
Close