ОБЩЕСТВО

Кметицата на Момчиловци подарява трибагреник за най-чиста махала в селото

Кметицата на Момчиловци Сийка Суркова обяви награда за най-чистата и подредена махала в населеното място. Победителите в импровизирания пролетен конкурс ще получат голям трибагреник, личен подарък от кметицата.

Почистването на селото започна във вторник и ще продължи до 11 април. Идеята на местната управа е Момчиловци да светне от чистота за християнския празник Великден.
Инициативата се провежда за втора поредна година. „Миналата година в почистването се включиха много хора, надявам се и това почистване да е успешно”, коментира Сийка Суркова. От кметството са призовали местното население да си почистят дворовете, тротоарите към къщите, както и пясъка от пътя. „В селото няма работници от временната заетост и за това разчитаме на отговорността на хората всеки да си изчисти пред дома му”, каза още кметицата. Ще бъде сформирана комисия, която ще определи победителя. Предстои да се организират групи, които да изчистят туристическите пътеки и зони и районите около параклисите в околностите на Момчиловци.

Advertisement
Етикети

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close