НА ФОКУССпорт

Кметът Николай Мелемов стана председател на Футболен клуб „Родопа – Смолян“

Кметът на Смолян Николай Мелемов е новият председател на управителния съвет на ФК „Родопа – Смолян“. Това бе решено на общото събрание на клуба, което се проведе днес в сградата на общинската администрация. Валентин Кюлхански, който досега бе начело на тима, става зам.-председател на управителния съвет. Членове на УС остават Валентин Янев, Красимир Исаков, Бойко Узунски и Слави Хаджиев. За член на съвета бе избран и Иван Мечкарски.

„Вече 9 години съм кмет и чак сега се решавам да поема тази отговорност. Досега мислех, че задължението на кмета е да се грижи за базите и да подсигурява добри условия. Приемам, за да има сигурност в клуба, да има подсигурени минимални средства за школата и мъжкия отбор. Разчитам на вас и с обединени усилия да продължим напред“, заяви Мелемов пред членовете на общото
събрание на клуба. Той гарантира, че ще има пълна прозрачност в клуба и изрази надежда всички футболни хора в града да се обединят в името на футбола.

Гост на общото събрание на ФК „Родопа-Смолян“ бе изпълняващият длъжността президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов. „Благодаря за поканата. Пожелавам ви в най-скоро време отново да бъдете част от професионалния футбол в страната“, заяви Касабов пред присъстващите. Той обяви, че ще подпомогне 8 отбора от школата на ФК „Родопа-Смолян“ като представи на всички гарнитури екипировка, която пристига в страната ни по съвместна програма за взаимопомощ от футболната централа на Германия. Той обеща и децата да получат и футболни топки от БФС, като заяви, че ще направи и лично парично дарение.

Успех на клуба и пожелание за бъдещо развитие пожела и спортният директор на „Лудогорец“ Георги Караманджуков, който дълги години бе изпълнителен директор на клуба в Смолян. „Най-добрите години, когато клубът беше в „А“ група, с ръководството му  бяха ангажирани публични личности, кмет и областни управители“, каза Караманджуков. Той добави, че много отбори в страната могат само да завиждат на посещаемостта на домакинските мачове на  „Родопа-Смолян“.

На общото събрание бяха приети и 8 нови членове на футболния клуб, като бе направен и отчет на приходите и разходите на клуба. От него става ясно, че Община Смолян е най-големият спомоществовател на тима, като с подпомагането на клуба са се ангажирали „Ефбет“ и „Костал“. Бе загатнато, че предстои подписване на договори за спонсорство и с други фирми.

По предложение  на администратора на клуба Никола Маргаритов с едноминутно мълчание бе почетена
паметта на бивши състезатели, треньори, ръководители, дарители и работници на клуба, които вече не са между живите – Георги Делов, Васил Игнатов, Альоша Димитров,  Васил Стайков и Делчо Делев.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close