Политика

Кметът на Забърдо Валентин Черпоков: Сега всички казват, че са гласували за мен!

Г-н Черпоков, излезе решението на ВАС, с което окончателно се потвърди вашия избор за кмет на Забърдо. Имахте ли някакви съмнения, че може да бъдат касирани изборите?
Съмнението ми бе дали да оставам изобщо кмет.

Защо?
Защото има хора, за които не трябва да работя като кмет. 20 години са били при мен на работа. Изгледал съм им децата, дал съм им работа, и всичко, и накрая отиват да гласуват за други.

За кои хора говорите?
За половината хора, които ме продадоха и не гласуваха.
Но все пак разликата между вас и Росица Каварджиева бе само 9 гласа…
Точно за това говоря. В Забърдо никога е нямало ДПС. Освен това и кандидатката не е живяла в Забърдо. Тя е от гр. Съединение.

В селото разбра ли се за решението, каква е реакцията на хората?
Да, разбра се. Хората се радват. Три дни пият и ядат тези, които са с мен. Знаете, че аз първи започнах да давам по 1 000 лева за сключен брак, 2 000 лева за новородено дете, безплатни такси в детската градина, безплатни закуски в училищата, безплатни погребения. И всичко това царят го измисли 10 години след мен. Всичко съм правил в името на хората.

Как си обяснявате фактът, че за г-жа Каварджиева са гласували 184 души?
Ами как, говори се, че са давали на семейство по 3 000 лв. Имаме снимков материал как влизат в 7,40 часа преди изборния ден в къщите и отварят чантите, но прокуратурата не се задейства. Така се правят избори. Аз ДПС-то не ги упреквам. Така влязоха и в Община Чепеларе и от тук насетне трайно ще влезнат. Аз не обвинявам ДПС, а хората, които се продават. Не може 10-15 години да работя заедно с тези хора, или пък да го водиш постоянно по болници, по лекари и накрая… предатели.

Кой мандат кмет сте на селото?
Започнах шести мандат. Просто нямам думи. Много съм разочарован. Но имам някои работи да довърша и затова се кандидатирах, макар че до последно си мислех дали да се откажа. Това е неблагодарна работа. Никога няма да се оправим. Колкото повече намаляват хората, стават по-злобни. Готови са те продадат за 1 000 лв. А с тях съм играл карти, футбол, и като почнеш много да им угаждаш, става това. Сега разбирам защо политиците като дойдат на власт четири години крадат и лъжат хората. Не мога да си го обясня, но се радвам, че се осъзнах на 52 години как хората могат да те продадат. А той не прави сметка, че съм го назначавал. Жалко за хората. За мен това са предатели.

Какво обещахте да направите за Забърдо през този мандат?
Трябва да подновим забърдовското виенско колело. От десет години е, трябва да се оправи и юртата. Имаме да правим тротоари, подпорни стени. Пътят за гробищата също трябва да се направи. Три път уреждам за него пари и три пъти те не стигат до селото. Това може би е най-важното. Знаете, че преди да стана кмет никой в страната не знаеше Забърдо. Сега селото е известно в цяла България и целия свят. Наскоро водих бабите за три дни в Одрин. Рекламираме си на място дестинацията. Имаме 30 атракции и успяхме да докараме туристите при нас. Проблемът обаче е, че няма заведения, и като дойдат, няма къде да ядат. Има много неща, които трябва да свърша. Иначе помагам на хората. Има Господ, той да решава. Аз на никой няма да отмъщавам. В политиката няма място за обиди, но съм разочарован. Не вярвах, че за ДПС и за тази кандидатка някой може да гласува.

Усеща ли се разединение между жителите на селото, има ли напрежение?
Не, няма напрежение. Те сега всички казват, че за мен са гласували.
От няколко месеца община Чепеларе има нов кмет, работите ли добре с Боран Хаджиев?
По-спокойно е с Боран. В предния мандат имаше голямо напрежение, а сега нещата са спокойни. Разбираме се с него. Сега кандидатстваме по едни проекти. Целта ми е да вкарам Забърдо като селище с най-много атракции в целия Европейски съюз. Измислил съм още някои атракции, например да направя Бай Ганьо в образа на жена – овластена, с поставени европроекти в пазвата, със знамето, за да се види какво представлява един човек, като му дадат власт.

 

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close
Close
Close