Местна властНА ФОКУС

Кметът на смолянското село Влахово обвинен, че не ходи на работа, той отрича

 

„Има кметове, които работят по цял ден. Има и такива, които по цяла седмица ги няма. В понеделник заминават, в петък се връщат. Един от тях е кметът на Влахово“.

Това заяви на заседанието на Общинския съвет в четвъртък председателят на групата съветници от БСП Стефан Сабрутев. Той предложи председателят на ОбС Венера Аръчкова да контролира кметовете да спазват работното време.

Темата за това дали кметовете на населени места спазват работното си време, дали не въртят бизнес или работят „на частно“ бе повдигната покрай предложението на зам.-кмета на общината Марияна Цекова да бъдат повишени заплатите на кмета на общината Николай Мелемов и кметовете на кметства.

Цекова предложи заплатата на Мелемов да стане 3400 лева, на кмета на Смилян – 1450 лв., на Момчиловци – 1250 лв., на Търън – 1150 лв., на Широка лъка – 1200 лв., на Могилица – 1100 лв., а на Виево и Влахово – по 1000 лева.

По 100 лева отгоре на всички кметове на кметства предложи Сабрутев и предложението му бе прието.

Днес следобед екип на „Отзвук“ провери дали кметът на Влахово Недко Димитров е на работното си място. В кметството бе само техническият сътрудник, която каза, че кметът е отишъл до Общината. Потърсен по телефона, Димитров заяви, че до 15 минути ще дойде в кметството. А пред камерата ни декларира, че думите на общинския съветник Стефан Сабрутев не отговарят на истината, че в кметството има камери, на които може да се види, че всяка сутрин и вечер той влиза и излиза от кабинета си.

Недко Димитров каза още, че като ел. техник е канен по домове в селото да смени бушон или да направи някоя услуга. Но категорично отрече да работи по обекти от понеделник до петък. И обясни, че магазинът за електро материали в град Смолян до газстанцията на „Искилиев ойл“ е на съпругата му.

Advertisement

2 КОМЕНТАРА

  1. По цял ден е в магазина, може да видите и джипа му там. Вероятно е от Герб.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button
Close