Advertisement
НОВИНИ

Кметът на Смолян подписа меморандум за сътрудничество с делегация от Узбекистан

Кметът на Смолян Николай Мелемов проведе работна срещна с участието на вицепрезидента на Федерацията на профсъюзите на Узбекистан Зийод Абдуракимов и проф. д-р Андрей Кехайов, президент на Югоизточно-европейски медицински форум/. Бяха дискутирани въпросите за сътрудничество в различни направления от общ интерес. По този повод беше подписан меморандум за организиране и провеждане на инициативи, свързани с конгресен и планински туризъм, санаториално лечение и свързаните с тях медицински дейности, научни семинари и конференции по значими въпроси, участие в научни проекти, иновативни практики и други. За изпълнение на дейностите в меморандума са ангажирани Община Смолян, „Пампорово“ АД, ЮЕМФ и Санаторно-курортния отдел на Федерацията на профсъюзите на Узбекистан.

Гостите от Узбекистан бяха в Смолян по повод участието им в Националната конференция с международно участие по проблемите на здравеопазването, която се проведе в Пампорово от 10 до 12 май.

В конференцията участваха над 350 представители на медицинските среди от цялата страна, професионалисти по здравни грижи, мениджъри на болници, и представители на централната и местна власт, депутати, национални и регионални медии, които дискутираха проблемите и предизвикателствата пред здравеопазването. Значимо беше участието в конференцията на членовете на Югоизточно- европейски медицински форум. Делегатите от Грузия, Узбекистан, Словения, Сърбия, Северна Македония,Турция и други представиха доклади за състоянието на здравеопазването в своите страни и активно участваха в дискусията за търсене на ефективни решения на бъдещите здравни политики за качествени и съвременни здравни услуги, съответстващи на гражданите от Югоизточна Европа.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!