Advertisement
НОВИНИ

Кметът на Смолян Николай Мелемов се срещна с министър Цеков във връзка със санирането

"Проблемът е на фирмата, която прави обследването.“, обясни Мелемов.

В сряда от пресцентъра на община Смолян съобщиха, че кметът Николай Мелемов е провел среща с министъра на МРРБ Андрей Цеков, относно санирането и други важни въпроси.

Проведох изключително ползотворна среща вчера (б.р вторник) в МРРБ с министър Андрей Цеков. Имахме пълно разбирателство по всички въпроси. Разбрахме се в началото на февруари да дойде в Смолян, защото на място по-лесно се решават проблемите, отколкото в София, в кабинета. Това съобщи след срещата кметът Николай Мелемов.

Той е поставил въпроса свързан със свлачището край Тикале, който вече шеста година не е решен. Също и за другите проблемни места по пътя за Девин. Министър Цеков е казал, че знае за тези проблеми. Ще дойде на място да ги види и ще работи за тяхното решаване. Станало е ясно, че пътят Смолян-Рудозем, през паметника на връх „Средногорец“ ще бъде реализиран тази година.

Относно санирането също сме на едно мнение, че трябва да се говори с финансовия министър, за да има национално финансиране. Това е единственото решение на казуса, който засяга всички градове в страната, посочи Мелемов. Според него ако всяка година се отделя по един милиард лв., проблемът ще бъде решен в продължение на две – три години. Преди срещата с Мелемов, министър Цеков е провел такава с управителните органи на НСОРБ. На нея те също са настоявали за национално финансиране.

„Необходимо е да обединим всички усилията си това да се случи. Министър Цеков е професионалист и познава проблемите. Даже специално за санирането каза, че е гледал документацията на смолянски блокове и недоумява за някои неща. Проблемът е на фирмата, която прави обследването“, обясни Мелемов.

На срещата са били обсъдени и проектите, които трябва до месец март да подаде общината. „На първия етап подадохме по-малко с идеята да ги оптимизираме и приоритетно по- важните да подадем. Оказа се, че до края на февруари може да се подават още проекти. След това също могат да бъдат добавени. Всяка община има един лимит, който си е неин и трябва да го достигне. Така, че ние ще подадем повече проекти от лимита, който ни е определен“, допълни още кметът на Смолян.

Advertisement

ЕДИН КОМЕНТАР

  1. Да разбирам ли, че само една фирма е ангажирана за обследването на блоковете за саниране? Името ѝ тайна ли е?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!