Advertisement
НОВИНИ

Кметът на община Златоград, общинските съветници и кметове на кметства встъпиха в длъжност

На първото тържествено заседание, свикано от областния управител Захари Сираков, новоизбраните кмет на община Златоград, общински съветници и кметове на кметства встъпиха в длъжност, полагайки клетва пред своите съграждани, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

„Изричайки днес клетвените си слова, загърбете личностните противоречия и се обединете около дълга си да работите в интерес на обществото! Предлагайте и подкрепяйте проекти, които водят до просперитет и развитие!“ Областният управител Захари Сираков поздрави новоизбраните управници и им пожела успешен мандат 2023-2027 година. „Пред себе си имате четири години, които да оползотворите за развитието на всички обществени сфери в община Златоград! Бъдете разумни и градивни! На добър час!“

За пети пореден мандат, Мирослав Янчев спечели доверието на златоградчани и пое кметския пост на общината. Новоизбраните общински съветници издигнаха кандидатурите на Емил Хумчев и Емилия Кръстева за свой председател. След проведен таен вот, организиран от временна тричленна комисия, с 9 на 8 гласа подкрепа, начело на Общински съвет – Златоград застана Емилия Кръстева. Областният управител Захари Сираков й пожела успех и й повери подписаните от кмета на общината, общинските съветници и кметове на кметства клетвени листове. В заключителната част на първото тържествено заседание беше избрана временна комисия за подготовка на Правилник за организацията и дейността на общинския съвет и общинската администрация, като бяха поставени времеви рамки до 10 декември 2023 година за изготвянето на правилника.

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!