Advertisement
Темида

Кметът на Неделино се спаси от глоба за неизпълнение на съдебно решение

Административният съд в Смолян отмени свое разпореждане, с което глоби кмета на Неделино за неизпълнение на съдебно решение. Преди месец Боян Кехайов бе наказан заради свой съгражданин, който от 2015 година е внесъл искане до общината за издаване на удостоверение и скица за имот, който иска да си възстанови. До днес Цвятко Атанасов не е получил нужния документ, въпреки че е спечелил дело срещу администрацията за мълчалив отказ. През 2015 г. Административният съд отменя мълчаливия отказ за издаване на удостоверението и скицата. Две години по-късно Атанасов поиска и налагане на санкция на градоначалника и през октомври съдът глоби Кехайов с 200 лева.

Недоволен от разпореждането, кметът заведе дело, като представя доказателства, че е изпълнил указанията на съда. През май м.г. е издал заповед за назначаване на комисия, която да проведе заседание за разглеждане на помощни планове, включително и по молбата на Цвятко Атанасов. Представена е и втора заповед от февруари т. г. за назначаване на нова комисия, която е взела решение да не разглежда внесения от неделинеца помощен план с мотив, че той не е подписан и подпечатан с мокър печат, не са нанесени границите и номерата на бившите имоти и границите и номерата на съществуващите имоти, както и други пропуски.

Въпреки, че до момента общината все още не е издала удостоверение и скица на Цвятко Атанасов, съдебният състав преценя, че Боян Кехайов е изпълнил част от указанията. Кметът не може да носи отговорност за неприемане на решение от комисията, посочват магистратите.

Причината общината да не се произнася по искането на жителя на Неделино е, че имотът е отреден за спортна площадка. „Идеята на общината е била да се кандидатства с европроект за изграждане на спортно съоръжение“, коментира кметът Боян Кехайов.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!