Advertisement
МЕСТНА ВЛАСТ

Кметът Красимир Даскалов: Не съм прецакал протеста за болницата

„Нищо не съм прецакал“. Това заяви кметът на Девин Красимир Даскалов по повод статията в миналия брой на вестник „Отзвук“ „Кметът на Девин прецака протеста за болницата“.

„След 9 ч. сутринта на 12-ти юни служителка на общината, което е доказуемо, от служебен телефон се е свързала с единия от братята Чепишеви и му е обяснила, че има писмо от кмета до тях, с което писмо се предлага да бъде променено мястото на провеждане на така наречения мащабен митинг. И понеже е мащабен, затова се налага и промяната на мястото, защото нарушава обществения ред. Писмото завършва така: „Считам, че при организирането на т. нар. масови прояви е необходимо да се обединят и съгласуват действията ни с цел опазване на обществения ред, живота и здравето на хората, безопасността на движението, за което ви каня на работна среща на 12-ти юни от 14.00 ч. в заседателната зала на Общинска администрация – Девин, за уточняване на подробностите по провеждане на митинга. Ще бъдат осигурени и представители на РУ на МВР – Девин.“ – каза Даскалов пред репортер на вестника.

„В 9 часа, когато са се свързали нашите служители с единия от братята Чепишеви, той е казал – „след малко ще дойда да го получа“. Към 13 часа наша служителка пак се свързва с него и към 13 и нещо единия от братята е дошъл и е получил трите писма за тримата организатори на митинга. До 2.15 ч., до 2.20 ч. даже ги чакахме в залата на Общинския съвет аз, зам.-кмета и трима служители на полицията. Не съм излъгал полицията, както твърди Лора Славчева. Трима полицаи със зам.-началника по охранителната дейност Хаджиев, младши полицейски инспектор и инспектора по КАТ бяха в залата. Направихме протокол, който е подписан от всички, а в протокола изрично е отбелязано, че те не са присъствали. Което означава, че не са проявили достатъчно отговорност и загриженост за да дойдат. Да се излагат такива неща във вестника, че съм излъгал полицията, и съм излъгал и тях и т. н. е крайно некоректно.“ – добави той.

Кметът на Девин изпрати до редакцията на „Отзвук“ писмото до организаторите на протеста в защита на болницата, протокола от срещата, както и разписките за полученото писмо.

Advertisement
Back to top button

Adblock Detected

Не можете да сърфирате в Отзвук.БГ, ако блокирате рекламите в сайта!