НОВИНИПолитика

Кмет иска да спре с подписка разследване на прокуратурата за изборен туризъм

Два часа след публикацията на „Отзвук“ с автор Елена Павлова „Прокуратурата разследва изборен туризъм в Забърдо (видео)“ засегнатият от нея Валентин Черпоков – кмет на село Забърдо, изпрати „Отворено протестно писмо и право на отговор“ на публикацията. Публикуваме дословно текста му с уточнението, че заглавието е на редакцията.

По повод публикация от днес, 26 март 2020 г., в сайта на в. „Отзвук: „Прокуратурата разследва изборен туризъм в Забърдо (видео)“ и подзаглавие „Евробаби се отрекоха от кмета Валентин Черпоков“, искам да заявя и моето мнение:

На всички в село Забърдо ни омръзнаха предизборните страсти на Росица Каварджиева и шепа хора! Ако съм искал пост, винаги съм можел да имам такъв в Пловдив. И със сигурност щях да съм по-спокоен. Но тук е семейството ми, тук е родното ми място. Може ли във време, в което цялата държава се бори с огромна и страшна зараза, когато всеки мисли как да спаси себе си, семейството си, възрастните родители, ние да продължаваме да се занимаваме с безкрайните предизборни желания на една жена, която явно на всяка цена е решила да вземе този пост, като че ли постът е на президент!

Нали изборното дело на всички инстанции изясни всички адреси и адресни регистрации на избирателите в Забърдо и тяхната законност! Защо тогава продължава да се занимава Каварджиева с тези адреси?! Твърди, че искала точно тези адреси да бъдели тема в съдебната зала. Ами да го е направила, защо не го е направила? Нали на три инстанции съдиите казват, че няма никаква причина да се отмени резултата от вота, нали тя сезира с жалби подробно всички за всичко, какво не е доволна още!

Тъй като вече е нетърпимо това поведение, тъй като хората имат съвсем други и много по-сериозни проблеми, а заради нечии амбиции са заплашени да бъдат разхождани по съдебни зали, в село Забърдо започваме подписка за приключване на всякакви действия по поредната й жалба и ще протестираме пред прокуратурата, защото това вече е сериозен психически тормоз на цяло село.

Хората са притеснени от това дали ще бъдат заразени с коронавирус, дали ще се промени тотално животът им, спазват правилата на щаба, мъчат се да опазят живота си и на всички е безкрайно трудно. Но това явно не е важно за Каварджиева, която иска да ги занимава с нейните собствени амбиции отново. Това мина всякакви нормални граници. Докато аз търся какви предпазни средства да имат, тя ги занимава с прокурорски проверки. Сами си отговорете дали мисли за хората в с. Забърдо.
С уважение: Валентин Черпоков

Бел. ред. Редакцията на вестник „Отзвук“ уточнява, че интервюто с г-жа Росица Каварджиева бе направено на 2 март, шест дни преди да бъдат установени първите четири случая на коронавирус в България. Публикувахме статията едва днес след като извършихме необходимата журналистическа проверка по случая. Правим това уточнение, за да е ясно на читателите, че не ги занимаваме с „безкрайните предизборни желания на една жена“ във време, „в което цялата държава се бори с огромна и страшна зараза“

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ!
Close
Back to top button