НОВИНИ

Клуб на жените „Родопчанка“ приема сигнали за насилие над жени и момичета

Не мълчете, не търпете! Потърсете помощ, разкажете и се спасете навреме. Дължите го на себе си, на децата си. Спрете насилието, не бъдете жертва!. Този призив разпространи чрез медиите днес Клуб на жените „Родопчанка“.

Ние, Клуб на жените „Родопчанка“ – гр. Смолян, сме гражданска организация, регистрирана в обществена полза. Нашата мисия е да работим за предотвратяване на всякакво насилие над жени и момичета. Ние можем да ви помогнем! Споделете с нас на е-mail: club.r@abv.bg.  Анонимността ви е гарантирана!, пише в съобщението.

Организацията припомня, че насилието над жени и момичета е една от тихите форми на нарушение на човешките права в света, защото от страх за живота си и срам от общността, от страх от последствията за тях или децата, жертвите рядко подават сигнали, свидетелстват и завеждат съдебни дела.

„Ако насилието във Вашето семейство съществува отдавна и насилникът вече е свикнал с Вашата покорност, съпротивата може само да го провокира за по-решителни действия – може да се стигне дори и до убийство, породено от страха, че неговата “вещ” се е изправила срещу него, могат и да не те наранят физически, но да те накарат да се чувстваш нищожен с думи, отношение и пренебрежение.“ – предупреждават от сдружението.

По повод 25 ноември – Международният ден за борба с насилието над жени, Български фонд за жените издава първия по рода си албум „Вечните хитове на България“, в който единадесет музикални хита ще звучат така, както ги чуват милиони български жени, но никога не са звучали по радиото. Официалната премиера ще бъде на 25 ноември в 18.30 ч.

Клуб на жените „Родопчанка“ кани ви на представянето на албума с ФБ-линк към събитието: https://www.facebook.com/events/390480425723557/

Advertisement

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button